Ürün almamak için bahane aradılar

Ürün almamak için bahane aradılar

Altınekin Toprak Mahsulleri Ofisi önünde ürünlerini satmak için uzun kuyruk oluşturan çiftçiler ofisin belirlenen taban fiyatının altında ürün aldıklarını ileri sürerek bu hasat dönemini de zarar ile kapattıklarını söyledi.

Çiftçiler, “Hükümetin açıkladığı taban fiyatı 550 TL idi. Ancak ofis üründe çeşitli bahaneler bularak düşük fiyata aldılar. Bu rakam bizi kurtarmadı ama mecburen vermek zorunda kaldık. Bir sürü borcumuz var. Bizi bir noktada mecbur bıraktılar” dedi. Tüm umutlarını ürün parasına bağladıklarını ancak umduklarını bulamadıkları için planladıkları hiçbir işi yapamadıklarını da dile getiren çiftçiler, “Bu yaz da böyle geçti. Umutlarımız yine başka bahara kaldı. Bakalım bu yazı nasıl geçireceğiz” diyerek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.
Ofis önünde günlerce sıra beklediklerini ancak beklediklerini alamamanın ezikliğini yaşadıklarını dile getiren çiftçiler, “Ofis bizim ürünümüzü almamak için resmen bahane aradı. Buğdayın kalitesini öne sürdü, yağmurdan etkilendiğini söyledi ve düşük fiyat teklif etti. Zararımız oldukça yüksek. Mahsulü alınca borçlarımız ödeyecektik, düğün dernek yapacaktık, traktörümüzü değiştirecektik ama hiç birisi olmadı. Bu taban fiyatı ile beklentilerimizi karşılamak mümkün değil. Elektrik borcu bir taraftan piyasaya olan borçlar bir taraftan ne yapacağımızı şaşırdık. Çitçi gerçekten en zor günlerini yaşıyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.