ÜNTED çiftçiyi Avrupa’ya hazırlıyor

ÜNTED çiftçiyi Avrupa’ya hazırlıyor

Amacı; tarım sektörünün ve kırsal alanın, kalkınma plan ve stratejileri doğrultusunda geliştirilmesi ve desteklenmesi için gerekli politikaların tespit edilmesi ve düzenlemelerin yapılması olan Tarım Kanununun 5488 sayılı maddesi gereğince kurulan ÜNTED T

Konya’da kurulan ve hizmet veren ÜNTED Tarımsal Danışmanlık A.Ş. Tarım Bakanlığının 5488 sayılı Tarım Kanunu gereğince kurulan bir şirket olarak; çiftçiye tamamen tarımla ilgili teknik bilgi, mevzuat desteklemeleri, kredilendirme, Avrupa Birliği hibe programları ve Tarım Bakanlığının çiftçiye duyurmak istediği tüm bilgileri sistem dahilinde doğru kaynaktan direkt ulaştırılması amacını taşıyor. Bunun yanı sıra çiftcilere yönelik olarak zaman içinde eğitim kursları, fuarlar, tarla ve demasrasyon günleri düzenleyerek görsel bir şekilde bilinçlendirmektir. Belge ve Sertifikalı Ziraat Mühendisi, Tekniker ve danışmandan oluşan 17 kişilik kadro ile çitçilere hizmet veren ÜNTED Tarımsal Danışmanlık, İPARD Tarım ve Kırsal kalkınma destekleme kurumunun vereceği hibelerin alınması için tüm hibe projelerinin yapımı, takibi ve uygulanmasında çiftçilere yardımcı oluyor. Konya ve tüm ilçeleri ile kasabalarına hizmet verecek olan şirketin hedefinin bu önemli hizmeti sadece Konya’ya değil çevre illeri ile birlikte tüm Türkiye’de vermek olduğunu söyleyen ÜNTED Şirketi Teknik Müdürü Ziraat Mühendisi Hacı Ali Ünal, şirketlerinin amaçlarının çiftçiyi Avrupa’ya hazırlamak olduğunu belirtti.
Hizmetlerinin daha geniş kitlelere ulaşması için çalışmalarının sürdüğünü söyleyen ve Ereğli çiftçisinin de AB Kalkınma Hibelerine ÜNTED ile ulaşacağını söyleyen Ünal, “Danışmanlıkla sistemi yönetmeliği, 18.04.2006 tarihli ve 5488 sayılı tarım kanununun 9. maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Bu sistem, çiftçilere eğitim yolu ile tarımsal üretim şekilleri ve tekniklerin geliştirilmesinde etkinliğin ve gelirin arttırılması için yardımcı olan birim ve sistemdir. Devletin AB uyum yasası çerçevesinde tarım standartlarını yükseltmek için çiftçilerimize danışmanlık hizmetini Ziraat Mühendisleri ve Tarımsal danışmanlık şirketleriyle 50-80 çiftçiye bir mühendis verirlerdi. Desteğin devlet tarafından karşılanmasıyla bilgi hizmet teknolojik danışmanları vasıtasıyla çiftçinin ayağına kadar ulaşacaktır.
Kısaca çiftçimizin cebinden para çıkmadan birçok eğitim hizmetini alacağı, karşılaşacağı problemlerin anında çözümleneceği, verimin ve kazancın artacağı sistemdir. Firmamız Ziraat Fakültesi, Tarım İl Müdürlüğü ve Sivil Toplum Kuruluşları ile diyalog içerisinde olup her türlü yeniliği konusunda uzman profesyonel çalışanları ile çiftçilerimize ulaştıracaktır” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.