Tuzlukçunun en büyük yatırımı Buhar Enerjiden

Tuzlukçunun en büyük yatırımı Buhar Enerjiden

İstanbul merkezli Buhar Enerji isimli bir firma Tuzlukçuda termal seracılık yapmak için sıcak su kaynağının bulunduğu alanı 49 yıllığına kiraladı.

MTA tarafından yapılan çalışmalar sonucunda bulunan sıcak su kaynağının kalitesinin yetersiz olması nedeniyle termal tesis yerine Jeotarım alanında değerlendirme kararı aldıklarını ifade eden İlçe Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, bölgeye yapılacak olan 10 milyon avroluk yatırımın Tuzlukçu’nun çehresini değiştireceğini söyledi. Firmanın 926 bin metrekarelik yer kiraladığını da dile getiren Türkman, “Firma. toplam 5 bin dönüm araziye yatırım yapmayı düşünüyor. Üretimin ağırlığı domates olacak ve tamamı yurt dışına ihraç edilecek. Bu Konya’da ilk olacak.
Bu firma ayrıca 50 kişinin üzerinde istihdam sağlayacak. 49 yıllık kiralama sözleşmesi yapıldı. Yapılan sözleşmeye göre bir yıl içerisinde yatırıma başlaması gerekiyordu, ancak firma bir yılı beklemeden çalışmalarına başlıyor” dedi.
Geçtiğimiz yıl Tuzlukçu’da kum ocakları mevkii üzüm bağları karşısında bulunan alanda MTA tarafından çalışma yapıldığını ifade eden Türkman, “211 metre derinlikte ve saniyede 60 litre sıcak su debisi olan, 46 santigrat derece sıcaklıkta termal sıcak su bulunmuş, MTA tarafından belirlenen firmaya ihale edilmişti. Buhar enerji isimli firma tarafından satın alınan termal su, şirket tarafından termal tesis kurmak yerine Termal Seracılık yapılması gündeme getirilmişti. Tuzlukçu ilçesinde MTA tarafından bağlar mevkiinde çıkan 46 derecelik jeotermal su sıcak su ile seracılık yapacak olan İstanbul Buhar Enerji firması sera alanı için gerekli olan araziyi hazineden 49 yıllığına kiraladı. Mülkiyeti Hazineye ait olan 17 parselden oluşan 926 bin 207 metrekarelik alan lığınca irtifak hakkı tesis ön anlaşması imzalandıktan sonra firma yetkililerine devredildi. Firma bu serada sadece domates yetiştirecek ve tamamı yurt dışına ihraç edilecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.