Tuzlukçuda tarımın gelişmesi için çalışıyoruz

Tuzlukçuda tarımın gelişmesi için çalışıyoruz

Tuzlukçu İlçe Tarım Müdürü Murat Çelebi, bölgede tarımın gelişmesi için önemli projelere imza attıklarını söyledi.

Konuşmasına ilk olarak İlçe Tarım Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi vererek başlayan Çelebi, “İlçemiz tarımsal alanlarında ağırlıklı olarak buğday ve arpa yetiştiriliyor. Toplam sulanabilir arazi miktarı 50 bin dekar civarında. İlçemizde Haşhaş Üreticileri Birliği, Süt Üreticileri Birliği, 2 Sulama Kooperatifi ve 6 Tarımsal Kalkınma Kooperatifi büyük bir özveri ile çalışıyor. Koraşı Tarımsal Kalkınma Kooperatifimizde 2004 yılında, Gürsu-Subatan Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde 2009 Yılında Kırsal Alanda Kalkınma Projesi Kapsamında 100 X 2 Süt Sığıcılığı Projesi bölgede hayvancılığı büyük oranda geliştirdi. Bu projenin sonucunda ilçemiz merkez ve köylerinde toplam 7 bin100 adet büyükbaş, 13 bin 532 küçükbaş ile 15 bin 100 adet kanatlı hayvan bulunuyor. Ayrıca 970 adet arı kovanı ile ilçemiz bu alanda da önemli bir potansiyele sahip” dedi.
Çiftçinin meyveciliğe daha çok ilgi göstermesi için değişik projeleri hayata geçirdiklerini de dile getiren Çelebi, “İlçemizde mülkiyeti hazineye ait, il özel idareye tahsisli 45 dekar alanda kurulu elma bahçemiz var. Bu elma bahçemizin 30 dekarı yarı bodur 15 dekarı tam bodur elmalardır. Elmaların üretiminde yetiştirilmesinde elmanın nasıl yetiştirildiğini ve bu işten nasıl para kazanıldığını çiftçimize göstermek istedik. Çitçilerimizi yılın belirli günlerinde buraya getiriyor, yapılan çalışmaları yerinde gösteriyor ve anlatıyoruz. Bu konuda yaptığımız çalışmalar sonucunda birçok çiftçimiz bu üretime yöneldi. Bizim burayı kurmamızdan sonra yaklaşık 100 dekara yakın bir alanda yeni elma bahçemiz kuruldu. Sadece elma bahçesi olarak değil meyveciliği anlatmak için badem, ceviz, vişne, kiraz gibi ürünlerin yetiştirildiği bahçeler kuruldu” diye konuştu.
Müdürlüğü’nün misyonu ve vizyonu konusunda da bilgi veren Çelebi, “Misyonumuz bitki, hayvan sağlığını korumak çevreye duyarlı, insan sağlığını olumsuz etkilemeyecek mücadele yapmak, sağlıklı ve güvenilir gıda üretimine yönelik denetim ve eğitim çalışmalarını hızlı ve etkin bir şekilde yürütmektir.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın Tarım Havzaların Üretim ve Destekleme Modeli doğrultusunda, tarımsal üretimin yapısını uzun dönemde hızlı ve dengeli geliştirmeyi mümkün kılacak düzenlemeler yapmak, Tarımsal Destekleme politikalarını yürütmektir. Vizyonumuz ise çağdaş, güvenilir, dinamik, insan odaklı, ihtiyaçlara duyarlı, bitkisel ve hayvansal üretim hizmetlerinin sunumunda kaliteyi ve verimliliği esas alan, kaynakların sürdürülebilirliğini ön planda tutan, üretici-tüketici dengesini gözeten, sağlıklı ve dengeli beslenmeye katkıda bulunan bir kuruluş olmaktır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.