Türkoğlu ve Zagklis, 17 Yaş Altı Dünya Kupası'ndaki sporcuların potansiyelinden emin

Türkoğlu ve Zagklis, 17 Yaş Altı Dünya Kupası'ndaki sporcuların potansiyelinden emin

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu ile FIBA Genel Sekreteri Andreas Zagklis, İstanbul'da düzenlenecek FIBA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nın geleceğin yıldızlarına ev sahipliği yapacağını söyledi.

FIBA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nın Wyndham Grand Levent Otel'de gerçekleştirilen kura çekimi sonrası FIBA Başkanı Şeyh Saud Ali Al Thani, Andreas Zagklis ve Hidayet Türkoğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, kendileri için çok anlamlı bir günde olduklarını dile getirerek, "Avrupa ve dünya basketbolundaki önemli kişilerin bu kura çekimine katılması, bizi onurlandırdı. Bu tip organizasyonları devlet katkısıyla yapmak her zaman işimizi kolaylaştırıyor. Cumhurbaşkanımıza bundan dolayı teşekkür ediyorum. Bakanımız da bizi yalnız bırakmadı, ona da şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

"Geleceğin yıldızları burada olacak"

Gerçekleştirilecek organizasyonla ilgili görüşlerini aktaran Türkoğlu, "FIBA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nın ülkemizde düzenleniyor olması, altyapımız açısından önemli. Geleceğin basketbolu burada şekillenecek. Bizler de bu sürece katkı sağlayabilirsek mutlu oluruz. Geleceğin yıldızları burada olacak. Halkımızın, sporcuları yalnız bırakmayacağını ve tribünleri dolduracağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Türkoğlu, son 5-6 yılda kulüp bazında Türk basketbolunun önemli başarılar elde ettiğini vurgulayarak, "Federasyon olarak her zaman kulüplerimizin yanındayız. Başarılar da kulüplerimize aittir. İnşallah bu sene de ülkemize kupalar gelir. Böylelikle dünyanın en büyük liglerinden biri olduğumuzu gösteririz. Buradan tekrar kulüplerimizi başarılarından dolayı kutluyorum. Önümüzdeki 2-3 hafta çok heyecanlı. Umarım istediğimiz kupalar gelir ve Avrupa'da zirveye giden yolu takip ederiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.