Türkiye'nin yaş sebze ve meyve ihracatının yüzde 25'i Batı Akdeniz'den

Türkiye'nin yaş sebze ve meyve ihracatının yüzde 25'i Batı Akdeniz'den

Türkiye genelinde geçen yıl yapılan yaklaşık 3,5 milyar dolarlık yaş sebze ve meyve ihracatının 850 milyon dolarlık bölümünü, Antalya, Isparta ve Burdur'u kapsayan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) gerçekleştirdi.

Geçen yıl ihracatını yüzde 4,4 artırarak 2 milyar 674 milyon dolara çıkaran Batı Akdenizli ihracatçılar, yaş sebze ve meyve sektöründe rekor satış yaptı.

BAİB Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, AA muhabirine, dünyadaki ekonomik daralma ve komşu ülkelerdeki savaşlar ile çatışmalara rağmen bölge olarak ihracatı artırmayı başardıklarını söyledi.

Birlik olarak Türkiye ortalamasının üzerinde bir satışa imza attıklarını dile getiren Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Beklentilerimizin üzerinde bir rakama ulaştık. 2023'ün başında mevcut rakamları korumayı hedefliyorduk. Çünkü ağırlıklı olduğumuz pazarlar gelişmiş ülkeler ve bu ülkelerde ciddi bir resesyon var. Bu ekonomik daralma karşısında ihracatçılarımız büyük özveriyle ciddi atılımlar yaparak artışı sağladılar. Yüzde 4,4'lük artış, bu şartlarda çok ciddiydi. Antalya, Isparta ve Burdur'u kapsayan birliğimiz, ihracat rekoru kırdı."

Bölgede 2 bin 700'e yakın ihracatçının ülkeye döviz girdisi sağlayabilmek için yoğun çaba sarf ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, geçen yıl 2 milyar 674 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.