Türkiye'de 249 liraya uçak bileti fırsatı! İşte yılın avantajları

Türkiye'de 249 liraya uçak bileti fırsatı! İşte yılın avantajları

Türkiye'de en uygun uçak biletinin ne zaman satıldığı açıklandı. 249 liraya satılan uçak bileti dikkat çekti.

Ekonomik koşulların zorlaştığı Türkiye'de vatandaş en çok seyahat giderlerine kızıyor. Üst üste gelen zamların ardından uçak bileti 1000 lirayı aştı, otobüs biletleri 1000 liraya yaklaştı.

TÜRKİYE'DE EN UYGUN UÇAK BİLETİ 249 LİRA

2023’ün seyahat karnesi turna.com tarafından hazırlanan raporla duyuruldu. Rapora göre yılın en pahalı uçak bileti unvanını İstanbul - New York rotası kazandı. Bu ultra lüks seyahat deneyimi tam 156.532 TL'ye mal oldu. Diğer yandan ise yılın en uygun bilet fiyatı ise İzmir - Trabzon uçuşunda satılan 249 TL'lik bilet oldu.

ucak.jpg

UCUZ BİLET FIRSATLARI ŞUBAT, MART VE NİSAN AYINDA YAKALANDI

Ucuz bilet fırsatları özellikle şubat, mart ve nisan aylarında zirve yaparken en pahalı dönemler iç hatlarda eylül, dış hatlarda ise ağustos olarak belirlendi. Seyahatseverlerin tercihleri de raporda önemli bir yer tuttu. İç hatlarda en yoğun seyahat ayı olarak mayıs belirlenirken, dış hatlarda tercihler haziran ayında yoğunlaştı.

2023 uçak bileti satış verilerine göre, Antalya ve İzmir yine en sevilen şehirler arasında yer aldı. İstanbul, Adana, Gaziantep ve Diyarbakır ise sıralamayı takip etti. Dış hatlarda ise Tahran ve Bakü ilk sıralarda yer alırken, Moskova, Taşkent ve Berlin de favori şehirler arasında yerini aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.