Türkiye büyük tehdit altında

Türkiye büyük tehdit altında

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, son günlerde yaşanan olaylar ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, son günlerde yaşanan olaylar ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Bozkurt, “Türk milletine reva görülen Hitler Almanyası anlayışını kabul edemeyiz. Bu deli gömleği Türk milletine giydirmeye kimsenin gücü yetmez” dedi.

Milletvekili Bozkurt, İl Binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında hükümeti topa tuttu. Bozkurt, laik devlet anlayışının bittiğini ve kuvvetler ayrılığı yerine kuvvetler birliği sisteminin oluşturulduğunu söyledi. Devlet adamı olmanın beraberinde birçok sorumluluğu getirdiğini dile getiren Bozkurt, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun CHP' ye tarafını belli et açıklamasına büyük bir tepki gösterdi. Bozkurt, Türkiye'nin büyük bir tehdit altında olduğu şeklinde konuştu. Vatanın bir bölümünün vatanlıktan çıktığı söylemini kabul etmeyen Bozkurt, “Son CHP'li kalıncaya kadar vatanımızı koruyacağız. Vatan Türk'ü ve Kürt'ü ile bizimdir. CHP yöneticilerinin ismi anılırken, ağız çalkalanarak telafuz edilmeli. Kimse bizim sabrımızı sınamasın” dedi. Toplantı sonunda bir gazetecinin Deniz Baykal'ın Ankara'da gazeteciler ile yaptığı görüşmelerde “CHP'de yönetimden çok ideolojik düşünce noktasında sıkıntılar var” söylemini hatırlatarak konu ile ilgili görüşlerini sordu. Bozkurt ise, “Baykal, partimizin genel başkanlığını yapmış tecrübeli bir siyasetçi. O açıklamayı eleştirisel bir dil ile yapmadı. Biz kitle partisiyiz. Bu söylemler her partide olduğu gibi bizim içimizde de olabilir” ifadelerini kullandı.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.