Türk hokeyi 2024'e damga vurmak istiyor

Türk hokeyi 2024'e damga vurmak istiyor

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, 2023'te katıldıkları uluslararası organizasyonların hepsinde başarılı olduklarını, 2024'te milli takımlarla katılacakları 10 uluslararası organizasyonda da şampiyon olmayı istediklerini söyledi.

Karakan, Türk hokeyinin 2023 faaliyetlerini ve yeni sezon hedeflerini AA muhabirine değerlendirdi.

Türkiye Hokey Federasyonunun yoğun bir faaliyet yılını tamamladığını belirten Karakan, "Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bir müddet faaliyetlerimizi ertelemiştik. Adıyaman'da depremde bir sporcumuzu da kaybettik, onun üzüntüsünü yaşadık. 2023 sezonunda toplam 1400'e yakın müsabaka oynattık. Katılmış olduğumuz uluslararası organizasyonların hemen hemen hepsinde başarılı olduk." dedi.

Karakan, 2023'te milli takımların da başarılı olduğunu hatırlatarak, "21 Yaş Altı Kadın Milli Takımımız, Avrupa üçüncüsü oldu. 18 Yaş Altı Erkek Milli Takımımız, Avrupa ikincisi oldu. A Milli Kadın Takımımız, açık alan hokeyinde Championship3'teydi, orada şampiyon olarak bir üst gruba çıktı. Okul sporlarında Türkiye genelinde yoğun bir katılım gerçekleşti. Alt yaş gruplarında 15, 13 yaş altı sporcularımızla ilgili eğitim gelişim kampları düzenledik." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.