Türk doktorlar Mısır'a gidiyor! İşte gerekçesi

Türk doktorlar Mısır'a gidiyor! İşte gerekçesi

Türkiye'den doktorlar Mısır'a gidecek. Söz konusu kararın gerekçesi Filistin'deki kanser hastası çocukların tedavisi olarak gösterildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’den Mısır’a sevk edilecek hastaların tedavilerini, Türkiye’den gönderilen sağlık personeli ile Mısırlı sağlıkçıların gerçekleştireceğini açıkladı.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Mısır Sağlık Bakanı ile Gazze’deki kanser hastası çocukların tedavisine yönelik önemli bir görüşme yaptığını belirterek şunları kaydetti:

ürk-Filistin Dostluk Hastanesi’nde tedavi gören kanser hastaları, başta çocuklar olmak üzere, Refah sınır kapısından ilk etapta Mısır’ın Şeyh Zuvaid ve El-Ariş hastanelerine nakledilecek.

ÜÇ ÜLKEDEN KOORDİNASYON EKİBİ

Kanser hastası çocukları Mısır Sağlık Bakanı ile birlikte ziyaret edeceğiz. Gazze’den gelecek hastaların tedavilerini Türkiye’den gönderilecek sağlık personelleri ile Mısırlı meslektaşları birlikte gerçekleştirecekler.

İkinci etapta durumu uygun hastaların uçak ambulanslarla Türkiye’ye getirilmesi planlanacak. Gazzeli hastaların Refah sınır kapısından nakli için yürütülen diplomasi faaliyetlerinde ayrıca İsrail Sağlık Bakanı ile temas kurularak 3 ülkeden (Türkiye, Mısır, İsrail) irtibatlı kişilerinin görevlendirildiği Sağlık Koordinasyon Ekibi oluşturulmuştur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.