Türk Büro- Sen Sgk Çalışanlarının Sorunlarına Dikkat Çekti

Türk Büro- Sen Sgk Çalışanlarının Sorunlarına Dikkat Çekti

Türk Büro-Sen üyeleri, ‘13-19 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası’ kapsamında SGK ve çalışanların sorunlarıyla ilgili basın açıklaması için bir araya geldi.SGK İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen üyeler adı...

Türk Büro-Sen üyeleri, ‘13-19 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası’ kapsamında SGK ve çalışanların sorunlarıyla ilgili basın açıklaması için bir araya geldi.

SGK İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen üyeler adına açıklamayı Türk Büro-Sen Eskişehir Şube Başkanı Zafer Güney yaptı. Sosyal güvenlik sisteminin artık paralı hale geldiğini dile getiren Güney, sosyal güvenlik şemsiyesi altında olmalarına rağmen, insanların parasız teşhis ve tedavi imkânlarının olmadığını ve her şeyin kar-zarar ilişkisine dayandırıldığını söyledi.

KURUMU YÖNETENLER AYRIMCILIK UYGULUYOR

Bağ- Kur, SSK ve Emekli Sandığı’nın yıllardır birleştirilmesine rağmen hala kurumsal bir kimliğe kavuşturulmadığını aktaran Güney, “Kurumu yönetenler, uyguladıkları ayrımcı politikalarla çalışanlar arasında bizden olan, bizden olmayanlar şeklinde ayrımcılık yapmakta, çalışanlar üzerinde çeşitli yöntemlerle mobing uygulamaları yapmaktadır. 666 sayılı KHK ile kurum çalışanlarının fazla mesai ve ikramiye ödemeleri kesilmiş, performans ücretleri kaldırılmış, SGK çalışanlarının kazanılmış hakları ellerinden alınmıştır” dedi.

Türk Büro-Sen olarak kurum çalışanları arasında anket yaptıklarını söyleyen Güney, anket sonuçlarıyla ilgili şöyle konuştu:

“Ankete katılanların yüzde 86.6’sı kurum yönetiminin adil olmadığını düşünüyor. Yüzde 90.7’si hak ettiği ünvanlara ulaşacağına inanmıyor. Çalışanların yüzde 91.1’i atamalarda liyakat ve birikime önem verilmediği yönünde görüş bildiriyor. Yapılan il müdür yardımcılığı ve merkez müdürlüğü atamalarında ankete katılanların yüzde 91.7’si atananların makamlarını hak etmediğini düşünüyor.”

Güney, çalışanların yüzde 90’ı görev yaptığı kurumun adaletine inanmıyorsa ortada bir sorun olduğunun açık olduğunu belirterek çalışanların mutlu; atamaların ise herkese eşit ve adaletli bir şekilde yapılmasını istedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.