Turizm Öğrencileri Erasmus Kapsamında Çekya’ya gitti

Turizm Öğrencileri Erasmus Kapsamında Çekya’ya gitti

İMKB Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri “Turizmde Eksiler Artıya Dönüşüyor” başlıklı Erasmus+ projesi kapsamında 3 hafta Prag’da staj yaptı.

Yapılan projeyle ilgili bilgilendirme yapan Okul Müdürü Mehmet Çorak, “2 grup halinde, 3 eğitmen ve 1 idareciyle bu güzel çalışmayı gerçekleştirdik. Erasmus+ projemiz Çekya’nın ‘Prag’ şehrindeydi. Öğrencilerimiz 2 grup halinde buraya giderek hem 3 haftalık bir staj dönemi geçirdiler hem de başka bir kültür gördüler. Gerçekten başarılı ve güzel günler geçirdik” dedi. Çorak, projenin öğrencilere faydalarını ise şu şekilde sıraladı: “Prag’ın (Çekya’nın) iş ve sosyal hayatını öğrendiler. Öğrencilerimizin farklı kültürle tanışıp, iletişime geçme yetenekleri arttı. Öğrencilerimizin kendi başlarına seyahat etme becerileri arttı. Yeni arkadaşlar edindiler. Öğrencilerimiz kendi ayakları üzerinde durmayı öğrendiler. Öğrencilerimiz kendilerini tanıma imkânı buldu, yeteneklerini geliştirdi. Farklı kültürden insanlarla tanışmak, konuşmak öğrencilerimiz yaşam pencerelerini genişletti. Ayrıca Prag’daki ortağımız olan, Hotelova Skola karşılıklı iletişimle öğrencilerimize uygulamalı eğitim imkânı da verilmiştir. Öğrencilerimiz bizim okulumuz gibi Turizm Eğitimi veren Avrupa’da ki bir okulla, kendi okullarını da karşılaştırma imkânı buldular. Sonuç olarak, biz okul olarak başarılı ve mutlu bir proje gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkürler.”

whatsapp-image-2018-07-16-at-14.28.15.jpeg

ÖZGÜVEN KAZANDIRDI

Proje kapsamında Prag’a giden öğrencilerden Furkan Çiçek de şunları söyledi: “Erasmus’un bana kattığı çok fazla şey var. Ama en önemlisi bana verdiği paha biçilemez olan özgüven oldu. Yabancı dil seviyem daha da çok arttı. Özgüvenim sayesinde artık insanlarla daha iyi iletişim kurabiliyorum. İnsanlarla farklı bir dilde, sağlıklı bir iletişim kurmak gerçekten çok garip ve eğlenceli bir durum. Bunun yanı sıra genel kültürüm daha yüksek bir seviyeye ulaştı. Olaylara bakış açım değişti. Çünkü buradaki insanlar, örf ve adetler farklı. Olaylara onların perspektifinden bakabiliyorum artık. Bu benim açımdan çok önemli bir şey. Geliştiğimi ve artık daha olgun düşünebildiğimi bilmek mutluluk verici.”

Okul öğrencilerinden Dilara Sare Gürel ise şu ifadelere yer verdi: “Erasmus bize her şeyden önce farklı bir eğitim sistemi ve kurumları tanıttı. Burada geldiğim ülkenin yani Prag’ın biraz ekonomisi ve biraz da iş hayatını öğrendim. Yabancı ülkelerin şirketlerini tanımak için çok güzel bir fırsattı buraya gelmemiz. Kişi veya kurumlarla iletişim yeteneği sayesinde özgüven sorunlarımın biraz daha azaldığını fark ettim. Özgüvenimden dolayı herhangi biriyle konuşurken veya kendimi ifade ederken çekinmek burada söz konusu değildi benim için. Kültürlerini tanımak da bilgilerime katkı sağladı. Bana en çok kazandırdığı şey özgüven ve eğitim konusudur. Bunun yanı sıra bana kazandırdığı en büyük şey ise bilgidir. Buraya geldikten sonra fazlasıyla tarihi alanda olsun insanlarla olarak olsun birçok bilgi edindim. Kesinlikle katılmak gerek ve çaba saf etmeye değecek bir proje.”

HÂLİD ŞEN

whatsapp-image-2018-07-16-at-14.28.13-(2).jpeg

whatsapp-image-2018-07-16-at-14.28.14-(1).jpeg

whatsapp-image-2018-07-16-at-14.41.18.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.