Tüm Türkiye'yi ilgilendiren kritik koronavirüs açıklaması!

Tüm Türkiye'yi ilgilendiren kritik koronavirüs açıklaması!

Akademi Hastanesi Başhekimi Dr. Eyüp Çetin, Eris varyantının Türkiye'de görülmesi üzerine “Endişe edilecek bir şey yok ama kalabalık ortamlarda maske takmaya devam etmeliyiz, tedbiri elden bırakmamalıyız” dedi

Dünya çapında yaklaşık 7 milyon insanın ölümüne sebep olan korona virüsü salgını, dünya genelinde yeniden hortladı. İlk kez 2023 yılının şubat ayında Endonezya’da tespit edilen Eris varyantı başta Amerika ve Avrupa ülkeleri olmak üzere vaka sayılarında artışa neden oldu. Eris varyantı, omicron varyantının alt türü olarak 50'yi aşkın ülkede görüldü. Bu virüsün Türkiye'de görülüp görülmediği vatandaşlar tarafından merak edilirken, korkutan açıklama Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'dan geldi.

TÜRKİYE'DE 9 KİŞİDE ERİS VARYANTI GÖRÜLDÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından gündemi değiştirecek bir açıklama yaptı.
Koca, Türkiye’de Eris varyantının görüldüğünü duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Koca, paylaşımında şu cümlelere yer verdi: “Endişe konusu sayılmayacak bir gelişme. Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurtdışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz. Durum başka ülkelerde yaygın, bizde de ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız.”

adsiz-001.jpg

TEDBİRLER KONUSUNDA HASSASİYETİMİZİ KAYBETMEYELİM

Konu ile ilgili Akademi Hastanesi Başhekimi Dr. Eyüp Çetin, Merhaba Gazetesi'ne konuştu. Çetin, kendi hastanelerine Eris varyantı şüphesiyle giden hastanın olmadığına dikkat çekti. Korona virüsü varyantlarının bundan sonra grip şeklinde geçeceğine vurgu yapan Çetin, “Şu an için endişe edilecek bir şey yok” mesajını verdi. Her ne olursa olsun kurallara dikkat etmekte fayda olduğunu söyleyen Dr. Eyüp Çetin,”Kalabalık ortamlarda maske takmaya devam etmeliyiz. Okulda, toplu ulaşımda, mutlaka maske takmalıdır. Maske elimizdeki tek silahımız. Emin olunabilir ki, maske kişiyi hastalığa karşı yüzde yüz koruyor. Özellikle el temizliği konusunda hassas olmalıyız. Korona olmasa da diğer enfeksiyonlara karşı dikkatli olmalıyız. Tedbirler konusunda hassasiyetimizi kaybetmemeliyiz” şeklinde konuştu.

RİSK GRUBUNDA YER ALANLAR DAHA ÇOK DİKKAT ETMELİ

“Grip olan çocuklarımızı okula göndermemeliyiz” diyen Çetin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sınıfta çocuklar arasında hastalık daha hızlı yayılabiliyor. Ayrıca özellikle risk grubunda olan vatandaşlarımız, kendilerine daha çok dikkat etmeli. Faydası olacağı için grip aşısı muhakkak yapılmalı. Aşı olmak hastalanmayacağımız anlamına gelmiyor. Hasta olan aşılı kişiler, hastalığı daha hafif atlatır.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.