Tüccarlar arpanın fiyatını düşürüyor

Tüccarlar arpanın fiyatını düşürüyor

Konya Ovası'nda hasat devam ediyor. Bu yıl yağışların fazla olması nedeniyle rekolte yüksek. Rekoltenin yüksek olması çiftçiyi sevindirirken fiyatların düşmesi üzdü.

Kulu  Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan, arpa fiyatlarında haksız yere fiyat düşürüldüğünü söyledi. Erdoğan, ilçede  tüccarların, arpaların sarı renkte olduğunu öne sürerek fiyat kırdığını ifade ederek, fiyat kırmanın önlenmesini istedi. Erdoğan, "Yağışların bol olması nedeni ile arpalarda sararma olduğu, bu nedenle zahirecilerin fiyat kırdığı görülmektedir. Sarı renk alması fiyat kırmayı gerektirmiyor. Çiftçileri uyarıyorum" dedi.

Kulu Toprak Mahsüller Ofisi'nin Pazartesi gününden itibaren alıma başlayacağını, satıştan bir gün önce randevu alınmasını, randevu da bilgisayarın verdiği numarayı not etmelerini, randevu günü çeşitli nedenlerle satamayacağı durumlarda ofis müdürlüğüne müracaat ederek iptal etmesi gerektiğini ifade etti. Acil İhtiyacı olmayan çiftçilerin ÇKS'de belirtilen ton kadar ofise mahsüllerini emanete verebileceğini, isterse ürün bedelinin yüzde 30 oranında anlaşmalı banka aracılığıyla avans alabileceğini söyledi.

Erdoğan, şunları söyledi: "Ofise ürün satacak çiftçilerimizin 15 gün içinde paralarını alabilmesi için ilgili bankalardan açtırdıkları ofis hesaplarını aktif hale getirmeleri veya banka kartı ile başvurmaları gerekir." Nem oranın yüksek olduğu zamanlarda hasatın yapılmasını uygun bulmadığını belirten Erdoğan, nem oranının yüzde 14'ün üstünde çıktığı takdirde mahsullerini daha ucuza satacaklarını ve zor durumda kalacaklarını ifade etti. Erdoğan, "Çiftçilerimiz dane kaybına dikkat etmeli. Dane kaybının fazla olduğu görülürse biçerdöver sahipleri ve sürücüleri uyarılmalı. Uyarıyı dikkate almazlarsa yetkililere durum bildirilmeli" ifadelerini kullandı.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.