Tramvayda durak sayısı azalıyor

Tramvayda durak sayısı azalıyor

Yeni tramvayların gelmesiyle birlikte rayların yeni teknolojiye uygun olmaması tramvayların arıza yapmasına ve raydan çıkmasına neden olmuştu.

Yeni tramvayların gelmesiyle birlikte rayların yeni teknolojiye uygun olmaması tramvayların arıza yapmasına ve raydan çıkmasına neden olmuştu. Büyükşehir Belediyesi de bundan dolayı özellikle de hemzemin geçitlerde yeni düzenlemeleri tamamladı. Raylardaki düzenlemelerin tamamlanmasıyla birlikte bayramda kampüs-alaeddin arası tramvay hattı tekrar kullanıma açılmıştı.

Ray bakım ve onarım çalışmaları tamamlandıktan sonrada tramvay gidiş-geliş süresinin kısaltılmasıyla ilgili de yeni düzenlemeler yapıldı. Otogar-Cumhuriyet tramvay durakları Otogar kavşağında birleşti. Böylece tramvay hem Cumhuriyet'te hem de otogar'da durmuyor.

Buna benzer diğer bir çalışma da geçtiğimiz günlerde alt geçit-aydınlık evler tramvay duraklarında başladı. Her iki durağın ortasına yeni bir durak çalışması başladı. Böylece hem durak sayısı azalmış olacak hem de tramvay gidiş-geliş süresi az da olsa azalacak. Hemzemin geçitlerde de yer alan ışıklarda vatman artık kontrollü bir şekilde geçiyor. Çalışmalardan önce vatman tramvaya yeşil ışığın yanmasını bekliyordu. Şimdi ise tramvaya kırmızı ışık yansa bile araç trafiğinin olmadığı durumlarda ışıktan geçebiliyor. Rayların yeniden düzenlenmesi de gürültü kirliliği azaltarak zaman zaman gerçekleşen sarsıntıları da önlendi. Önümüzdeki günlerde tramvay hızının azaltılmasıyla ilgili yeni çalışmaların yapılacağının da bilgisine ulaşıldı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.