Toprak analizi yap, hediyeyi kap

Toprak analizi yap, hediyeyi kap

Altınekin Ziraat Odası Başkanlığı, Altınekin çiftçisinin daha bilinçli tarım ve toprak analizi yapması için teşvik amacıyla bir kampanya başlattı.

Kampanya ile toprak analizi yaptıran çiftçilere sponsor firmalar tarafından temin edilen çeşitli hediyeler verilecek. Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, “Laboratuarımızda toprak analizi yapıyoruz. 2 senedir çalışmakta ve çiftçilerimize hizmet vermektedir. Çiftçilerimizin getirdiği toprağı burada analiz ediyoruz. Ziraat Mühendisi arkadaşlarımız buradan elde ettikleri değerleri çiftçilerimizle paylaşarak, onların gübrelemede doğru tercih yapmalarını sağlıyorlar” dedi. Kampanyaları hakkında da bilgi veren Kağnıcıoğlu, “2012 yılında toprak tahlili yaptıran çiftçilere teşvik amacıya farklı hediyeler vereceğiz. 53 çiftçimize gübre makinesi, ekin ilaçlama makinesi, yem, sap ve benzeri hediyeler vereceğiz” ifadelerini kullandı.
Altınekin Ziraat Odası Toprak Analiz Laboratuarı’nda toprak analizi yapan Ziraat Mühendisi Jale Erenler de, “Çiftçilerimizin toprak analizi ile topraklarının en verimli hallerini öğreniyorlar. Biz burada verimlilik analizi yapıyoruz. Değer sonuçlarına göre çiftçilerimize gübre tavsiyesinde bulunuyoruz. Çiftçi bunu yaptığı zaman hem toprağını tanımış, hem de devletten destek almış oluyor. Yapılmadığı durumda çiftçinin tamamen zararına bir sonuç doğuyor. Fazla gübre kullanıyor, ekininde beklediği verimi elde edemiyor. Toprağın ihtiyacı olmayan bir gübreyi atıp toprağı daha verimsiz hale gelmesine, tuzlanmasına, nitrat kirliliğine, topraktaki kalitenin düşmesine neden oluyor. bu durum bir sonraki sene daha az verim alınmasına neden oluyor. biz devletin izlediği politikayla beraber, Altınekin çiftçilerini bu konuda destekliyoruz. Yani yaptıkları tarımı daha bilinçli yapmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Laboratuarımızda yaptığımız deneylerin sonuçlarını da çiftçimizde görüyoruz. Biz çiftçilerimizle birebir ilgileniyoruz. Analizlere uygun olarak yapılan tarımın sonucunda çiftçi de daha kaliteli ve daha verimli bir yıl geçirdiklerini gelip bizimle paylaşıyorlar. Ayrıca bu sayede fazla gübre kullanımını da engelleyerek, çiftçinin maliyetini azaltıyoruz” dedi.
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.