Tohum üretim ve işleme merkezi çiftçinin yanında

Tohum üretim ve işleme merkezi çiftçinin yanında

Konya Şeker tarafından Altınekin ilçesine kurulan Tohum Üretim ve İşleme Merkezi, çiftçinin tohum konusunda tüm sorunlarına çözüm üretmeye devam ediyor.

2008 yılında kurulan tesislerin her geçen gün kalitesini ve kapasitesini artırdığını ifade eden yetkililer; “Konya Şeker her zaman çiftçinin yanında olmuştur. Sözleşmeli olarak genetik özellikleri belli olan çeşitleri ortaklarımıza ektirip elde edilen ürünleri sınıflandırarak sertifikalı tohumluk üretmek amacıyla, hem iklim hem de pazar yönüyle en uygun bölge olan Altınekin ilçesinde Türkiye’nin en modern Tohum Üretim ve İşleme Tesisi’ni kurmuştur” diye konuştu.  
Tesislerin saatte 20 ton eleme kapasiteli olduğunu kaydeden yetkililer, “Tesisimizde bin metrekare üretim alanı ve 2 bin 450 metrekare tohum stoklama ambarı mevcut. 350 metrekare idari binası olmak üzere toplam 3 bin 800 metrekare kapalı alan, 106 bin 200 metrekare açık alana sahip bulunan Sertifikalı Tohum Üretim ve İşleme Tesisimiz üretimine bütün hızıyla devam etmektedir. İlk etapta saatte 12 ton kapasiteyle çalıştırılacak tesiste buğday ve arpa yanında ayçiçeği, Macar fiği yonca tohumu, fasulye ve aspir tohumluğu da hazırlanacaktır. 2007 – 2008 yılı üretim sezonunda sözleşmeli üretime geçilmiş, 650 ton sertifikalı buğday ve arpa tohumu üretilmiştir. 2008 – 2009 yılı üretim sezonunda 8 bin 600 dekar alanda 88 çiftçi ile sözleşmeli ekim yapılmıştır. Bu üretim sezonunda 3 bin ton sertifikalı buğday ve arpa üretimi beklenmektedir. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.