TİMAV'da yarışmayı kazananlar belli oldu

TİMAV'da yarışmayı kazananlar belli oldu

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından organize edilen ve Selçuklu Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen 4. Geleneksel Hikaye Yarışması sonuçları açıklandı.

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından organize edilen ve Selçuklu Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen 4. Geleneksel Hikaye Yarışması sonuçları açıklandı. 2014-2015 eğitim öğretim yılında düzenlenen ve Türkiye genelindeki tüm İHL’lerin katılımına açık olarak gerçekleştirilen TİMAV 4. Geleneksel Hikaye yarışmasına 47 ilden, 120 okuldan, 300’e yakın hikaye katıldı.

1 Mart itibariyle son bulan başvuruların ardından hikâyeler, ön jüri değerlendirmesi yoluyla elemeye tabi tutuldu. Ön jüri elemesinden geçen eserlerden dereceye girenler, asıl jürinin puan usulü ile değerlendirmeleri sonucu belirlendi.

Yarışmanın jürisi, ülkemiz genelinde tanınan ve sevilen öykü ustaları Rasim Özdenören, Köksal Alver, Sadık Yalsızuçanlar, Abdullah Harmancı ve Mehmet Kahraman’dan oluşuyor.

Sonuçların belli olmasının ardından yarışma hakkında basın açıklaması yapan TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz: “TİMAV’ın düzenlediği hikaye yarışmalarımızın bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdik. Geleneksel hale getirdiğimiz ve Türkiye genelinde ciddi bir ilgi ve kabul gören hikaye yarışmamıza birbirinden değerli öykülerle katılan, yarışmamıza eser gönderen yüzlerce İmam Hatip Liseli gencimizi emek ve gayretlerinden ötürü gönülden kutluyorum” dedi.

Dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin takdim edileceği ve bir İmam Hatip şöleni olarak gerçekleştirilecek ödül töreninin 05 Haziran 2015 Cuma günü Konya’da Selçuklu Belediyesi’nin katkılarıyla Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceğini ifade eden Öksüz: “Tüm halkımızı şimdiden gecemize davet ediyoruz. Ödül töreni, sevilen ezgi sanatçısı Mustafa Cihat konseri ve sürprizleriyle İmam Hatip şöleni olarak icra edeceğimiz programımızda İmam Hatip sevdalısı tüm halkımızı aramızda görmekten memnuniyet duyacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.