Teker taşa dayandı

Teker taşa dayandı

Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Mustafa Özkafa, “15 yılda onun öncesinde de zaman zaman yanlış idareler neticesinde borca esir edildik. Varımızı yoğumuzu faize verdik. Bunun neticesinde teker taşa dayandı” dedi

Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Mustafa Özkafa, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Ereğli Yunus Emre Meydanı’nda vatandaşlarla buluşan Özkafa mini bir miting gerçekleştirdi. Özkafa’ya diğer Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayları da eşlik etti. Burada konuşan Mustafa özkafa, “Ereğli Türkiye’nin değil dünyanın en mühim tarım ve hayvancılık merkezlerinden. Tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi ve teknoloji merkezlerinden birisi olabilir ama biz son 15 yılda onun öncesinde de zaman zaman yanlış idareler neticesinde borca esir edildik. Varımızı yoğumuzu faize verdik. Bunun neticesinde teker taşa dayandı. Deniz bitti dolar 5 lira oldu, motorin 6 lira oldu. Hayvancılık yapan hemşehrimiz de tarım yapanda teslim bayrağını çekti koskoca ülke kendisinden 10 kat küçük Bulgaristan’dan saman, Sırbistan’dan et ithal eder oldu. Bunların hiçbirisini kabul etmiyoruz. Onun için Allah’ın izniyle 24 Hazirandan sonra yepyeni ve dinamik bir meclis bütün burada bulunan siyasi partililerimizce canlı diri vatansever sadece halkın sesine kulak veren bir anlayışla mecliste temsil edildiğimiz zaman artık bu ülkede kimse dilediği gibi at oynatamayacak” dedi.

YOLUMUZDAN DÖNMEYİZ

Satılan şeker fabrikaların satış fiyatlarını toplayınca 5 milyar lira civarında bir rakam yaptığını söyleyen Özkafa, konuşmasına şöyle devam etti: “Bunu zihnimizin kenarına hatta not defterine yazmalıyız. Sömürünün, talanın, ülke kaynaklarının yok edilmesinin nasıl bir boyutta olduğunu anlamak için. Bu milletin, bu devletin muhtelif iktidarların 50 yılda yaptığı şeker fabrikalarını 2 ayda sattılar. Hükümetin Maliye Bakanlığı’nın sitesine girin. Bu hükümet Mart ayında bütün çalışanlarına toplam 15,5 milyar lira ödemiş. 6-7 milyon çalışanına bu parayı ödemiş. Sayısı bir elin parmakları kadar olan kan emici, faizciye, rantçıya 9,5 milyar lira ödemiş. Şeker fabrikalarından aldıkları para ödeyecekleri 1 aylık faizin sadece yarısını karşılıyor. Peki, soruyorum her ay ödenecek milyarlarca faiz için 30 şeker fabrikasını nereden bulacağız. Bu hükümet son 15 yılda 60 milyar dolar değerinde özelleştirme adı altında satış yaptı. Memleketin ciro ve karlılık bakımından en büyük kuruluşları olan TÜPRAŞ, TÜMOSAN, Seydişehir Eti Alüminyum tesisleri, MEDAŞ, PETKİM, limanlar, havaalanları, bankalar aklınıza ne gelirse satıldı. Ey sayın iktidar. Medyanın yüzde 90’ını eline geçirdin. Yerel basınımızı tenzih ediyorum. Seçime 1 ay kala yüzde 100’ünü ele geçirmek için Aydın Doğanın medya kuruluşlarını da aldın. Sadece bütün televizyon ve gazeteler benden bahsetsin diye. Ama biz hiçbir şekilde yolumuzdan dönmeyiz. Millet ve devlet davasından vazgeçmeyiz. Bu iş böyle gitmez. 15 yılda borç, kutuplaşma, sataşma, merhum hocamızın tabiriyle horoz dövüşüyle 80 milyonu oyalayamazsın. Sırbistan’dan et Bulgaristan’dan saman ithal ettiğimizi konuşuyoruz. İlim ve irfanla bütün memleket evlatları çalışarak, üreterek zengin ve müreffeh olacağız barış içerisinde kardeşçe yaşayacağız başka çaresi yok bunun. Bizim sadece Konyamız Ereğli ile birlikte Hollanda kadar arazimiz mevcut. Hollanda milyarlarca dolarlık çiçek ihracatı yapıyor. Süt ürünlerinde, et ürünlerinden ve hayvancılıktan milyarlarca dolar ihracat yapıyor. Dünya buraya giderken biz burada sen şusun ben bununla oyalanmamalıyız.”

AFİŞ ASMAKLA FİLİSTİN KURTULMUYOR

600 bin öğretmenin atama beklediğini söyleyen Özkafa, konuşmasına şöyle devam etti: “Herkes atama beklemesin dediler. Öğretmen olan adam başka ne bekleyecek. Sen bu kadar öğretmeni yetiştirmişsin. O arkadaşlar yıllarca okumuş öğretmen olmak için. O zaman bu çocukları neden okuttun. 17 yıl tahsil görmüş bir memleket evladına bu muameleyi reva göremez. Biz ülke idaresinde yerimizi aldığı zaman, planlama yapılacak bir seferberlik ilan edilecek. Ve hiçbir memleket evladına ne halin varsa gör deme cesaretini kimse gösteremeyecek. Bu öğrenim sistemi de kabul edilemez. Evlatlarımızı yarış atı muamelesine tabi tutuyoruz. Eğitim sistemimiz, sağlık sistemimiz, ekonomimiz, huzur, barış ve afiyetimiz hepsini yeniden ele alacağız. Dış siyasette komşu ülkelerin bölünmemesi için bizim Saadet Partisi olarak yıllardır savunduğumuz şahsiyetli dış siyaseti takip edeceğiz. Bir gün Amerika’ya bir gün Avrupa’ya rest çekiyoruz ama onların peşinden gitmekten de hiç geri duymuyoruz. Amerikan askerleri Irak’ta bizim askerlere çuval geçiriyor biz hemen çaresini buluyoruz. Polat Alemdarı çağırıyoruz sende bir film çek orada Amerikan askerlerine çuval geçir 1-1 berabere olduk diyoruz. Kudüs Filistin’in başkentidir diye her yere reklam astılar. Hepimiz bu konuda en büyük hassasiyete sahibiz. Ama bu billboardlara Kudüs Filistin’in başkentidir afişlerini asmakla olmuyor.”

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum