Taşra muhtaç, şehirli ise şikayetçi!

Taşra muhtaç, şehirli ise şikayetçi!

Baz istasyonları ile ilgili şikayetlerin büyük kısmı şehirlerde yaşayan vatandaşlar tarafından yapılıyor.

Baz istasyonları ile ilgili Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na yapılan şikayetlere göre, büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlar, sağlık endişesi duyduğu için istasyonların kaldırılmasını isterken, şebekenin yeterince çekmediği taşrada ise halk istasyon kurulmasını talep ediyor.

Bakanlığın ilgili kurumlarına, baz istasyonları ile ilgili yoğun bir şekilde şikayet gittiği öğrenildi. Öyle ki vatandaşlar kurumlara binlerce dilekçe gönderiyor. Gönderilen dilekçeler ise genelde ‘baz istasyonlarının kaldırılması veya kurulması' ile ilgili. Türkiye'nin dört bir yanından gönderilen dilekçelerde vatandaşlar baz istasyonlarının kaldırılmasını; tehlike saçtığı, okulların çok yakınında bulunduğu ve yerleşim bölgelerinde olduğu gerekçesi ile talep ediyor. Baz istasyonlarının kurulmasını isteyen vatandaşlar ise genelde Doğu ve Güneydoğu'nun köyleri. Şebekenin çekmediğini ifade eden vatandaşlar, bu gerekçe ile bakanlıktan yoğun bir şekilde talepte bulunuyor.

“KÖYÜMÜZDE BAZ İSTASYONU KURULMASINI TALEP EDİYORUZ”

Bu konuda kuruma Hakkari Yüksekova'dan gönderilen bir dilekçede, vatandaşlar, yıllardır köylerinde şebeke çekmediği için cep telefonu kullanamadıklarını ifade ediyor. Teknolojik gelişmelerin artık mobil internet üzerinden yürüdüğüne dikkat çekilen dilekçede, köylüler, bu haktan mahrum bırakıldığına işaret ediyor ve bir an evvel baz istasyonunun kurulmasını talep ediyor.

“ENDİŞE EDİYORUZ, BU BAZ İSTASYONLARINI KALDIRIN”

İzmir'den gönderilen bir başka dilekçede ise vatandaşlar, istasyonlarının yaşadıkları bölgeye yakın konuşlandırıldığını ifade ediyorlar. Şehrin içinde yer almasından dolayı duydukları endişeyi dile getiren vatandaşlar, istasyonun, yaşadıklarını bölgenin dışına çıkarılmasını talep ediyorlar. Yetkilerden alınan bilgiye göre, istasyonlarla ilgili taleplerin yarıya yakını, kaldırılması ve şebekenin çekmediği bölgelere kurulması ile ilgili. Yetkililer de ‘sağlık ve istasyonların çevreye verdiği zarar endişesi ile şehirlerden kaldırılmasını istediklerini belirtiyor.

Gelen taleplerin değerlendirildiğini ve ilgili birimlere iletildiğini ifade eden yetkililer, şikâyetlerle ilgili talepleri de operatörlere ilettiklerini sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.