Taşların faydaları

Taşların faydaları

TÜYAP Konya Fuarında envai çeşit taş ve taştan yapılmış süs eşyalarını sergileyen Şahin Karalı, taşların faydasını saymakla bitiremiyor

TÜYAP Konya Fuarı’nda düzenlenen 8. Konya Kent 2012 Yerel Yönetim Fuarı’na Türkiye’nin dört bir yanından katılımcı oldu. Bazı stantlar sanayi ürünleri, belediyelerin ihtiyaç duydukları ürünlerle öne çıkarken, dikkat çeken bazı stantlar ise bulundukları şehirle bütünleşmiş ürünlerin sergilendiği stantlar oldu.
Fuara Eskişehir’den katılan Şahin Karalı, açtığı stantta tamamını taştan yaptığı tespih ve süs eşyaları ile dikkat çekiyor. Şahin Karalı, envai çeşit taşı sergiledi stantta, bu taşların faydalarını saymakla bitiremiyor. İşte bazı taş türleri ve bu taş türlerinin faydalı olduğuna inanılan alanlar:
Krizoprast: Kişinin iletişim gücünü artırır. Başarı arzusunu uyandırır. Duyarlılığa yardımcı olur. Sinirsel gerilimi yok eder. Neşe, huzur verir. Bedeni, kalbi kötülüklerden koruduğuna inanılır.
Kalsedon: Cinsel problemlere iyi gelir. Bedduaya karşı tılsım olduğuna inanılır. Düşünce yeteneğini kuvvetlendirir. Huzur ve yaşam gücü verir. Uykusuzluğu önler. Nazara karşı kullanılır.
Malahit: Fiziksel ağrıları azaltmaya yardımcı olur. Uyumayı kolaylaştırır. Vücudu canlandırır. Korku ve şüpheleri yok eder. Huzurluluk, sakinlik ve neşe kaynağıdır.
Mercan: Solunum açıcı etkisi vardır. Kişide cazibe artırır. Zor işlerin akışını kolaylaştırır. Bereket simgesidir. Cilt hastalıklarını (sedef hastalığı) iyileştirici özellik taşır.
Pembe kuvars: Beden hücrelerini yeniler. Korku, alınganlık, kırgınlık, öfke, gereksiz suçluluk duygusu, üzüntü, yalnızlık hislerini dengeler. Böylece barış ve huzuru sağlar.
Sitrin: Negatif enerji dağıtır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Bedene canlılık ve güç verir.
Jasper: Bereket taşı diye bilinir. Bedende dinçlik ve fiziksel denge oluşturur. Fiziksel direnci artırır. Bulaşıcı hastalıklardan koruduğuna inanılır.
Yeşim: Hücreleri yenileyerek dinç ve huzurlu yaşam sağlar. Yüksek tansiyonu düzenler, normal seviyeye indirir. Bu taşı takanlar saf düşünceler barındırmaya teşvik edici özelliği vardır.
Ay taşı: Kadınlarda hormon seviyesini dengeler. Lenf bezlerini temizler. Kadınlarda aylık periyotların düzenli olmasını sağlar.
Lal: Yaşlanmayı geciktirir. Bedene canlılık verir. Hormosal dengeyi sağlar. Sanat ve bilimde yaratıcılığı genişletir. Yakut kadar kıymetlidir.
Turmalin: Sezgi yeteneğini güçlendirir. Bedensel rahatsızlıklara karşı koruyucudur. Gerilimi azaltır. Hayatı zevkli hale getirir. Duyarlılık sağlar.
Sedef: Baş dönmesi rahatsızlığına iyi gelir. Katarakt (göz perdesi) için yaralıdır. Fiziksel ve zihinsel görme gücünü artırır, zihni açar ve berrak düşünmeyi sağlar.
Aquamirane: Güven tazeleyicidir. Negatif enerjilere karşı kalkan görevindedir. Solunum sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Astım ve bronşit hastalıklarına iyi gelir. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.
Sodalit: İletişimi kolaylaştırır. Organları temizler, iyileştirir. Duyguları ve heyecanları dengeler. Pankreasın sağlıklı çalışmasını sağlar.
Florit: Eski uygarlıklardan bu yana kanser tedavisinde kullanılmıştır. genel sağlığı destekler. Zihin yorgunluğunu giderir.
Kehribar: Bademcik hastalığına iyi gelir. Ruhsal sağlığı korur. Olumsuz havayı emerek yok eder. Çakraları olumsuz enerjiden temizler. Şifa ve neşe kaynağıdır. Guatra da iyi geldiği söylenir.
Yıldız taşı: Mutluluk, huzur, rahatlık verir. Kendine güveni sağlar. Heyecan ve alınganlıkları dengeler. Manevi yükselişe yardımcı olur.
Pirit: Hafıza gücünü artırır. Korku ve endişe için vücudu rahatlatır. Özsaygıyı geliştirir. Her evde bulunması gerekir.
Ametist: Vücuttaki negatif elektriği, radyasyonu ve stresi alır. Endişe ve korkuları yenmeye yardımcı olur.
Akik: Uğur ve bereket taşıdır. Hafızayı güçlendirir. Sağlık ve uzun ömür simgesidir. Vücutta tansiyon dengeleyicidir. Aklı ve vücudu güçlendirir. Taşıyana huzur verir.
Opal: Yüksek başarı taşıdır. Hafızayı güçlendirir. İlham kaynağıdır. Evde, ofiste bulunursa insanlarla tartışmayı önler.
Hematit: Kan dolaşımını düzenler. Kırmızısı bereket taşıdır. Zihni berrak hale getirir. Akıl ve zeka kıvraklığı sağlar.
Agat: Bir sanat eseri gibi birçok rengi vardır. Kötülüklerden korur. Aşk ve meslek hayatında başarı getirir. Terapik özelliğe sahiptir. Doğadaki enerjiyi alıp bedene ulaşmasını sağlar.
Kaplan gözü: Kabus gören çocuklar için faydalıdır. Sindirim sistemini düzenler. Güç, cesaret taşı olarak bilinir. Korku, kıskançlık, kin, inatçılık, heyecanlanma gibi duygusallıkları yenmeye yardımcı olur.
Kristal kuvars: Vücudu negatif enerjiden temizler. Hayatı ve olayları berraklıkla kavramayı sağlar. Duyguları, düşünceleri ve iç güdüleri dengeler. Altıncı hissi kuvvetlendirir. Zihne aydınlatıcı bir güç sağlar.
Obsidyen: Hassas kişilere karşı koruyucu özelliği vardır. Zihinde oluşan heyecan duygularını engeller. Fiziksel zeminde espri gücünü artırır. Negatif durumları yok edicidir. Stresi azaltır.
Lapis lazuli: Ruh ve beden arasındaki dengeyi sağlar. Başarının simgesidir. Heyecan ve panik ataklara iyi gelir. Nazar taşı olarak da kullanır.
Türkuaz: Şans taşı olarak bilinir. Askere ve savaşa gidenlere uğur getirdiğine inanılır. Her türlü negatif düşünce ya da zararlı durum arasında doğal bir denge oluşturur. Başarının simgesidir. 

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.