Taşkentli olmak bir ayrıcalıktır

Taşkentli olmak bir ayrıcalıktır

Konya’nın Toroslara uzanan en uzak ilçelerinden birisi olan Taşkent’e hizmet etmenin bir ayrıcalık olduğunu söyleyen ilçe Belediye Başkanı Ali İhsan Camgöz, “Tarihi asırlar öncesine dayanan ilçemiz havası, doğal güzellikleri ve hoşgörülü

Her ay bir ilçeye düzenlediğimiz gezilerimizin son halkasını oluşturan Taşkent’te başta ilçe Kaymakamı Taner Bircan olmak üzere İlçe Belediye Başkanı Ali İhsan Camgöz tarafından büyük bir ilgi ile karşılandık. İlçe gezilerimiz gerçekten hem bizim için hem ilçe için önemli bir çalışma oluyor. Konya’nın Toroslara uzanan en uzak ilçelerinden birisi olan Taşkent’e görüşlerini aldığımız Belediye Başkanı Ali İhsan Camgöz, Taşkentli olmaktan ve Taşkent’e hizmet etmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Camgöz, “Öncelikle buralara kadar gelip, bizim sesimizi, çalışmalarımızı duyurma noktasında gösterdiğiniz gayret, ilgi ve alakadan dolayı Merhaba Gazetesi ve Konya Televizyonu’na ve sizlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ben, 1969 yılında Taşkent’te doğdum, 8 yıllık bir dönemde İstanbul’da tekstille uğraştım. Bunun dışında Taşkent’te yaşadım. Kamu görevlisiydim. Özel İdare Müdürüyken yerel seçimler öncesinde istifa edip aday oldum. Allah nasip etti, 29 Mart Yerel Seçimleri’nde Taşkent Belediye Başkanı olarak göreve başladım” dedi.
Taşkent’in tarihi konusunda da bilgi veren Camgöz, “1031–1035 yıllarında Oğuz Bey ve kardeşi Pir Bey, Karaman, Ermenek, Mut, Silifke yöresine göç ettikleri sırada Oğuz Bey de, şu an adına Oğuzeli denilen yere yerleşerek Taşkent’in temelini kurmuş. Daha sonra sülaleler halinde buraya göçler olmuş ve Taşkent gelişmiş ilk kuruluşu böyle. Kurulduğu andaki adı, Pirlerkondu’dur. Yani buradakilerin hepsini kardeş edinen Pirlerkondu adıyla bilinmiş. 1929–1930 yılında zamanın Konya Valisi İzzet Bey, burayı ziyareti sırasında ismi Taşkent olarak değiştirilmiş. 1912 yılında belediyelik, 11 Ağustos 1988 tarihinde de ilçe olduk” şeklinde konuştu.
Seçildikten sonra bir takım değişiklikler oldu. Ancak geride bıraktığımız süre içerisinde hizmet etmekten başka bir düşüncemiz olmadı. Sürekli proje hazırlama peşinde koştuk. Kaldı ki, bu işlere de yabancı biri olmadığım için çok da sıkıntı çekmedim. Köydes, Beldes gibi projelerin danışmanlığını yapmıştım daha önce. Sayın Dışişleri Bakanımızın da tavsiyeleriyle buradaki taş ve topraktan yapılı evlerin korunması için bir proje hazırladık. 496 evi kapsayan bir proje oldu. Peşinden, günübirlik piknik alanları altında Tatartekne – Ermenek yolu üzerinde insanların gidip piknik yapabileceği, kapalı güzel bir ortam var buranın projesini de Mevlana Kalkınma Ajansı’na sunduk, inşallah buradan hayırlı bir sonuç bekliyoruz” dedi.
Bunun dışında içme suyu problemi olduğunu da dile getiren Camgöz, “Sonbahar ve ilkbahar aylarında mevcut şebekede bulanık su oluşuyor. Bunun ıslahı için proje hazırladık. Bu da Mevlana Kalkınma Ajansı’nda. Taşkent’in kurulmasıyla birlikte buraya gelip yerleşenlerden, rahmetle andığımız Uzun Şıh Hazretleri, buraya gelmiş. Onun anısına zamanın padişahı Yavuz Sultan Selim tarafından buraya bir cami yaptırılmış. Kayıtlarda Selimiye Camii olarak geçmektedir. 495 yıllık bir cami. Bu zatın mezarlığının turizme açılması yönünde bir projemiz var, önümüzdeki günlerde harekete geçireceğiz. Yine, dere yatağımızın ıslahı için bir çalışmamız var. Hacı Musa adıyla bilinen, günübirlik piknik yapılabilecek ve tarihindeki değerlere sahip çıkma adına, onları koruma adına yapılandırılması gereken ikinci bir piknik alanı projemiz var. Mevcut yolumuzun ıslahı noktasında, kaldırımları ve çevre düzenlemesi noktasında proje hazırlandı. Bunu da en kısa zamanda hayata geçirmeyi hedefliyoruz” diyerek projelerini anlattı.
İlçe olarak en büyük sorunlarının konut sorunu olduğunu özellikle vurgulayan Camgöz, konuşmasına şöyle sürdürdü,  “Bugün itibariyle, tayin olup gelecekleri veya dışarıdaki Taşkentlilerin buraya geleceklerini düşündüğümüz zaman karşılaşabileceğimiz en büyük sorun konut sorunudur. Konya’daki değerli iş adamlarımızın, hemşerilerimizin katkılarıyla 20 dairelik bir lojman çalışmamız var. İnşallah bu yaz bitireceğiz. Kısaca toparlayacak olursak, bugüne kadarki yapılan çalışmalar proje bazındaydı. Şimdi artık bu projeler yapılmaya başlandı. Artık gemiyi hareketlendirdik. Bundan sonra Taşkent’te değişiklik olacak. Burada en güzel işlerden bir tanesi de yine Bakanımızın desteğiyle, Selçuk Üniversitesi Bilgisayar ve Bilgisayar İşletmeleri ile Turizm Otelcilik Meslek Yüksekokulu’nu yeniden açmayı başardık. Mevcut belediye binamızı buraya tahsis edeceğiz. Öğrenci yurdu konusunda bir sıkıntımız yok, önceden yapılmıştı” dedi.
Bu projelerinin yanı sıra su, kanalizasyon gibi asli belediye çalışmalarına da ara vermeden devam ettiklerinin altını çizen Camgöz, “Sonuç olarak bütün bu çalışmalar çok zor şartlarda yapılıyor. 13 bin 700 nüfustan 2 bin nüfusa inen bir nüfus hareketi sonucunda İller Bankası’ndan gelen pay, belediye çalışanlarının maaşlarını dahi ödeyemeyecek duruma getirdi. 5–6 ay maaşları yarım ödedik. Birçok proje hazırladık, ama bunların en önemlilerin bir tanesi de Ilıcapınar’daki 7 kilometrelik sulama hattının bu yaz içerisinde tamamlanması olacak. Buranın kaynağı da İl Özel İdaresi tarafından sağlandı. Yoksa bu projeleri hazırlamak için bizim bir bütçemiz de yok, paramız da yok” diyerek sıkıntılarını dile getirdi.
Konuşmasının sonunda, hizmetlerin gerçekleşmesinde emekleri  ve Dışişleri Bakanı olduktan sonra Taşkent için önemli hizmetleri olan Ahmet Davutoğlu ile birlikte kendisine destek veren tüm siyasilere teşekkür eden Camgöz, “İlçemizin eksikleri noktasında, eğitim, sağlık başta belediyecilik olmak kaydıyla, yine projeler hazırlayıp ilgili birimlere vereceğiz. Onlardan alacağımız yardımlarla harekete geçireceğiz. Çalışanların çoğu işçi kadrosunda olduğu için bu işlerin başka kamu kurum ve kuruluşlarına nakli konusunda yasal engel çıkıyor. Bundan dolayı maaşları ödeyemiyoruz. Buna acil önlem alınması gerekiyor. Taşkent – Konya ve Taşkent – Alanya yolunun mutlaka yapılması gerekir. Bölgenin geleceği bu yolun yapılmasına bağlı. Şu an Taşkent’le ilgilenen Bakanımızdan, başkanlarımızdan, ilgililerimizden yetkililerimizden talebimiz budur. Buranın sorunlarını bilen, burada yaşayan birisi olarak sorunların çözümü için çalışıyoruz. Sizlere de bizim sorunlarımızı dinleyip, sesimizi duyurduğunuz için şükranlarımı arz ediyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.