Taşkent halkının Davutoğlu sevgisi

Taşkent halkının Davutoğlu sevgisi

Taşkent’in saygın ailelerinden ‘Davutlar Sülalesi’nin bir ferdi olan Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Taşkent ilçesindeki doğduğu evin bulunduğu sokağın ismi de ‘Davut Sokağı’

1959 yılında Konya’nın Taşkent ilçesinde dünyaya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ilçede köklü bir aileden geldiğini ifade eden Taşkent Belediye Başkanı Ali İhsan Camgöz, “Sayın Bakanımız ilçemizin sevilen eşrafından ‘Davutlar’ sülalesinin bir ferdi. Bu nedenle bakanımızın doğduğu evin bulunduğu sokağa çok uzun yıllar önce ‘Davut Sokağı’ ismi verilmiş. İlçede ayrıca Davutlar sülalesi adına yaptırılmış oda ve çeşmelerde bulunuyor.  Sayın bakanımızın ailesinin ve yakınlarının kabirlerinden oluşan ‘Davutoğlu Aile Mezarlığı’da ilçe mezarlığımızın içerisinde bulunuyor” dedi.
Camgöz, uzaktan Davutoğlu’nun her yıl en az bir kez ilçeye gelerek babasının ve diğer yakınlarının kabrini ziyaret ettiğini de ifade ederek, “Doğduğu ilçeyi hiçbir zaman unutmayan Davutoğlu’nun bakan olması bizim için bir umut oldu. Halledilmesi gereken çok sayıda sorunu olan bir ilçeyiz. Bu nedenle Sayın Davutoğlu’nun bakan olması ilçe için büyük bir şans. İlçemiz son derece dağlık olduğu, iş imkanı bulunmadığı için burada yetişen gençler sürekli büyük kentlere gitti, pek çoğu da okudu. Diğer ilçelere göre okuyan kişi sayımız oldukça fazla örneğin Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk’ta Taşkentli. Taşkentli 100’den fazla doktorumuz, bir o kadar da hakim ve savcımız var. Böylesine geniş bir bürokrata sahip olmak bizim için gurur kaynağıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.