Tarihi temeller kaderine terk edildi

Tarihi temeller kaderine terk edildi

Tarihi Şehir Meydanı’nda Payitaht Müzesi ve Sergi Salonu yapımı için yapılan kazılarda çıkan tarihi eser kalıntılarının korunması ilgili proje çalışmalarında ilerleme yok.

Tarihi Şehir Meydanı’nda Payitaht Müzesi ve Sergi Salonu yapımı için yapılan kazılarda çıkan tarihi eser kalıntılarının korunması ilgili proje çalışmalarında ilerleme yok. Kaderine terk edilen temeller, her geçen gün biraz daha tahrip oluyor. Tarihi Kent Meydanı'nda yapılan kazı çalışmaları sırasında ortaya çıkan tarihi temeller kaderine terk edildi. Temeller, her geçen gün biraz daha tahrip oluyor. Tarihi temeller, Konya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun insiyatifine terk edildi. Korumu Kurulu'nu hala bir karara varamadı. Büyükşehir Belediyesi ise Koruma Kurulu'ndan çıkacak kararı bekliyor. Kurulun vereceği karara göre proje yapılacak.

BÜYÜKŞEHİR KURULU BEKLİYOR

Büyükşehir Belediyesi'nden şu açıklama yapıldı: “Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Şehir Meydanı’nda Payitaht Müzesi ve Sergi Salonu yapımı için yapılan kazılarda çıkan tarihi eser kalıntılarının korunması ve tarihi eserleri koruyarak yeni bir çalışma yapılmasıyla ilgili proje çalışmaları devam etmektedir. Konya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun onaylayacağı proje kapsamında çalışmalara başlanacaktır.”

KERİM ATICI merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum