'Tarafsız olmayacağız artık taraf olacağız'

'Tarafsız olmayacağız artık taraf olacağız'

AK Parti Konya İl Başkanlığı bayramlaşma programında konuşan Bakan Davutoğlu, "Ortadoğu’ya karışmayalım, yetimlerle, zalim arasında tarafsız olalım diyorlar. Biz hiçbir zaman tarafsız olmayacağız, taraf olacağız" dedi

AK Parti Konya İl Başkanlığı bayramlaşma programı Anemon Otel'de gerçekleştirildi. Bayramlaşma programına çok sayıda partili katıldı. Bayramlaşmada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Konya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Başkanı Ahmet Sorgun ve çok sayıda partili hazır bulundu. Programda konuşan Bakan Davutoğlu geçtiğimiz yıllarda Libya’ya gönderilen yardımla ilgili konuşarak, “Geçen hafta gazetelerde vardı. Muhalefet milletvekilleri kardeşlik yardımının hesabını bizden sordular. Niçin gitti diyorlar. Şimdi buradan cevap veriyorum, Mecliste de yazılı cevap vereceğim. Bre gafil, o para Trablusgarp şehitlerinin adına gitti, Barbaros Hayrettin’in adına gitti, gerekirse yine gidecek. Geçen sene 17 Aralık komploları olduktan bir süre sonra Somali’ye giden paraları sordular bizden, nasıl gitti o paralar. Biz o paraları kimin adına gönderdiğimizi biliyoruz. Milletimiz adına gönderdik o paraları ama bunu bize soranlar kimin adına soruyorlar bunun hesabını versinler” dedi.

"GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ"

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu eleştiren Bakan Davutoğlu, “Sayın Başbakanımızın karşısına çıkmaya cüret eden bir aday tarafsız olmalıyız diyor. Ortadoğu’ya karışmayalım diyorlar. Şunu demek istiyorlar; Oradaki yetimlerle, oradaki zalim arasında tarafsız olalım. Orada anasını babasını gözünün önünde kaybeden çocuklar ile onların annesini babasını şehit edenler arasında tarafsız olalım. Onlar oturdukları sırça köşklerde tarafsız olabilirler. Biz bu tarihin, bu coğrafyanın hakkını vermeden hiçbir zaman tarafsız olmayacağız, taraf olacağız” şeklinde konuştu. Bakan Davutoğlu şöyle devam etti: “Geçen sene 17 Aralık’ta komploları kuranlar bizden ne istiyorlar biliyor musunuz, şimdi Türkiye Ortadoğu’da etkisiz diye propaganda yapmaya çalışıyorlar. Son dönemde sayın Başbakanımız, Cumhurbaşkanı adayımız, hükümetimiz adına yürütülen kampanyalarda ortak tek bir şey görürsünüz; Bütün bu alanlardan çekilin. Bayram sofralarımızda çocuklarımızla lokmamızı paylaşırken, evlatlarıyla buluşamayan Musul’daki başkonsolokluktaki görevlilerimizin yüreğimizde bıraktığı acıyı ancak biz biliriz, biz hissederiz. Onlar bu milletin onuru adına vazife yürüttüler, gerekirse yine yürütecekler. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nda görevli olan herkes bu bayrağı ve onuru için her türlü fedakarlığı üstlenir. Gurur duyasınız diye söylüyorum. Gazze’de ateşkes ilan edildiğinde Gazze’ye ulaşan ilk ilaç bizim ilacımızdır. 17 ton ilacımız Gazze’ye gitti. Şimdi biz Gazze ile uğraşırken birileri yine bir istismar meselesi buldular. Gazze’yle uğraşıyorsunuz, niye Irak’taki Türkmenleri görmüyorsunuz diyorlar. Bre vicdansızlar, o Türkmenlerin bütün ihtiyaçlarını karşılamak için biz gece gündüz onlar için de çalışıyoruz. Bu iftirayı bize atanlar bize yakışmayan öyle tavırlar içerisindeler ki, Gazze’nin acısını Türkmenlerle karşılaştırıyorlar. Bilmiyorlar ki bizim gönlümüz, bizim vicdanımız o kadar derindir ki bütün Türkmenleri, bütün Arapları, bütün Kürtleri almaya hazırdır. Hiç kimseyi dışarıda bırakamayız biz. Ortadoğu’nun bütün halkları bizim kardeşimizdir, bizim soydaşımızdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum