Tahinli pideyi Kadınhanı'ndan alın

Tahinli pideyi Kadınhanı'ndan alın

Ramazan ayına sadece iki hafta kaldı. Evlerde Ramazana özel olarak yapılan hazırlıklar da hız kazandı.

Kadınhanı ilçesine özgü olan ve özellikle Ramazan ayında Türkiye’nin dört bir yanından talep gören meşhur Kadınhanı tahinli pidesi, şimdiden rağbet görmeye başladı

Kadınhanı’ndaki tahinli pide ustaları ise Ramazan’da gelecek olan talebi karşılayabilmek için şimdiden hazırlıklarını yapıyor. Şimdilerde sadece yemeğin üzerine tatlı olarak ikram edilen tahinli pideyi Ramazan’da günlük binlerle ifade edilen rakamlarda üreteceklerini belirten tahinli pide ustaları, teknolojiyi de iyi kullanıyor. Öyle ki internet sitesi üzerinden sipariş alarak, Türkiye’nin dört bir yanına Kadınhanı’ndan tahinli pide gönderebiliyorlar.
Kadınhanı tahinli pidesini tüm Türkiye’ye hatta dünyaya tanıtmak ve tattırmak için Kadınhanı’ndaki üreticilerin yoğun bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Kadınhanı tahinli pide üretimi yapan bir firmanın sahibi Ali Öz, “Güzel Konya’mızın şirin ilçesi Kadınhanı’nın meşhur tahinli pidesi sadece 11 ayın sultanı Ramazan ayında üretilir ve diğer günlerde isteğe bağlı olarak yapılarak Türkiye’ye sadece Kadınhanı’ndan dağıtılır. Kaymaklı, sade, cevizli ve fıstıklı olarak üretilen Kadınhanı tahinli pidesi şerbet dökülerek tatlı şeklinde ve sade olarak yenilebilir. İlçemizde bulunan fırınlarda üretilen Kadınhanı Tahinli Pidesini tüm dünyaya tanıtmak amacıyla çalışıyoruz. Bu sayede ilçemizin ekonomik gücünü güç katmış olacağız. Tahinli Pide Kadınhanı’nda adeta bir sektör haline gelmiştir. Bütün fırınlar olduğu gibi sadece Ramazanda faaliyet gösteren birçok fırında günde binlerce tahinli pide üretilir, satılır. Fırıncı esnafı için çok iyi bir gelir kaynağıdır” dedi.
Kadınhanı’nda tahinli pide üretimi yapan firmanın ustası Mustafa Bağdatlı da, Kadınhanı tahinli pidesinin yapılışının püf noktalarını anlattı. Bağdatlı, “Hamur, bol tahin ile iyice yoğrulur. İçerisine ceviz içi de katılmaktadır. Talebe göre tereyağı veya kaymak da katılır. Bütün bu malzeme hamura iyice yoğrularak yedirilir. Özel tepsilere konarak üzeri tekrar bol tahin ile cilalanır. Sonra fırına verilir kıvamında pişirilir. Her ne kadar biz burada kolayca tarif ediverdikse de tahinliden tahinliye fark vardır. O kıvamı tutturmak çok önemlidir. Bu yüzden ‘Pideciyi pideciye vereceksin, iki pide de üste vereceksin denir’ ifadelerini kullandı. Kadınhanı tahinli pidesi, İstanbul yolu üzerinde açılan tezgahlarda da satılıyor.
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum