Tacikistan'da İslami haraketlere baskı var

Tacikistan'da İslami haraketlere baskı var

Tacikistan İslami Uyanış Partisi heyeti Saadet Partisi Konya il Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Tacikistan İslami Uyanış Partisi Genel Başkan Yardımcıları Muhammed Karim Orzu, Muhammed Rızoi, Kuzey Tacikistan Bölge Müfettişi İşadamı Haci Numan Saripov’un katıldığı ziyarette Saadet Partisi İl Başkanı Av.Hasan Hüseyin Uyar ve yardımcıları hazır bulundu.

Sıcak bir atmosferde geçen ziyarette konuşan Tacikistan heyeti ülkelerinde İslami hareket olarak zorluklar içerisinde çalışma sürdürdüklerini belirterek yaşanan zorluklara ve engellemelere rağmen çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Genel olarak İslam dünyasının sorunlarının konuşulduğu ziyarette konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar da İslam dünyasında yaşanan sorunları Müslümanların oluşturacakları birlikle aşabileceğini belirterek, “Biz Milli Görüş olarak İslam Birliği’nin ayağa kaldırılması için tüm gücümüzle çalışıyoruz. İktidara geldiğimiz dönemde kurmuş olduğumuz D-8 bunun açık bir kanıtıdır. Maalesef işbirlikçi idareciler İslam Birliği’nin kurulması için gayret etmemekte, çözümü Batı’da aramaktadırlar. İslamsız saadet olmaz. İslam’dan başka çözüm aranmamalıdır” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN  merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.