Susuz köy suya kavuşacak

Susuz köy suya kavuşacak

Akören ile Avdan arasında bulunan Dutlu Köyünün tek su kaynağı köyün içinden akan bir tatlı su çeşmesi.

Köy halkı evinin su ihtiyaçlarını giderebilmek için bu çeşmeye geliyor, buradan bidonlarla su taşıyor. İl Özel İdaresi’nin gerçekleştirdiği bir proje ile Dutlu Köyü suya kavuşacak. Kaynağından alınan su yüksek bir depoda biriktirilecek ve buradan boru hatları ile köydeki evlere dağıtılacak.
Konuyla ilgili değerlendirme yapan Dutlu Köyü Muhtarı Mustafa Arıcı, köylerinin en büyük sorununun etrafının suyla çevrili olmasına rağmen evlerde bu suyu iyi değerlendirememek olduğunu ifade etti. İl Özel İdaresi’nin yaptığı çalışma ile yakın bir zaman içerisinde suyun şebeke ile evlere dağıtılacağını belirten Mustafa Arıcı, “Biz, burada boş yere akan suyun bir depoda biriktirilmesini ve şebekeler yoluyla evlere aktarılmasını istiyorduk. Nihayet bu isteğimiz gerçekleşti. Yıllardır suyumuzu değerlendiremiyorduk. Köyümüzde sadece bir tane çeşme var. Köy halkı bütün ihtiyaçlarını burada gidermeye çalışıyordu. Şimdi depomuz yapılma aşamasında. Kurban Bayramı’ndan önce deponun bitirileceği ve evlere su verileceğini söylediler” diye konuştu.
Köyün 24 hane ve 80 civarında nüfusa sahip olduğunu söyleyen Mustafa Arıcı, çocukların eğitimlerini taşımalı sistemle Avdan Beldesi’nde aldıklarını bildirdi. Geçim kaynaklarının da hayvancılık ve kendilerine yetecek kadar bağ bahçe tarımı olduğunu söyleyen Arıcı, su sorununun çözülmesinin ardından köyün yollarına da el atılması gerektiğini dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.