Suriyeli cinayet şüphelileri, ülkelerine kaçarken yakalandı

Suriyeli cinayet şüphelileri, ülkelerine kaçarken yakalandı

Konya'da Suriyeli iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 34 yaşındaki Mahmud Hac Halil'i bıçaklayarak öldürdüğü ileri sürülen Aslan B. ile kardeşi Muhammed B., Suriye'ye kaçmak isterken polis tarafından yakalandı

Konya'da Suriyeli iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 34 yaşındaki Mahmud Hac Halil'i bıçaklayarak öldürdüğü ileri sürülen Aslan B. ile kardeşi Muhammed B., Suriye'ye kaçmak isterken polis tarafından yakalandı. Kavgaya karıştığı belirtilen ve daha önce gözaltına alınan 4 kişi de iki kardeşle birlikte adliyeye sevk edildi.

Olay, geçen salı günü saat 21.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Şeker Mahallesi Hattat Rakım Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre Suriye uyruklu 2 kişi, Mustafa Hac Halil'in zemin katta bulunan evinin açık olan penceresinden içeri baktı. Şüphelileri fark eden Halil, tepki gösterdi. Şüpheliler bir süre sonra yakınlarını da alarak evi taşlamaya başladı. Mustafa Hac Halil ile şüpheliler arasında kavga çıktı. Ağabeyinin evine misafirliğe gelen kardeşi Mahmud Hac Halil, kavgayı görünce ağabeyine yardım etmek istedi. Kavgada 2 şüpheli, Mahmud Hac Halil'i sırtından, yüzünden ve kalbinin üst bölümünden bıçakla yaraladı. Kavgadan sonra şüpheliler suç aleti bıçağı çöp kutusuna atarak olay yerinden kaçtı.

KANLAR İÇİNDE POLİS MERKEZİNE SIĞINDA

Ağır yaralanan Mahmud Hac Halil, yakınlarıyla birlikte yaklaşık 100 metre ileride bulunan Şehit Topel Polis Merkezi'ne giderek yardım istedi. Aşırı kan kaybeden Halil, karakolun merdivenlerine yığıldı. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınan ve Meram Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılan Mahmud Hac Halil, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Halil'in sırtında 25 santimetre bıçak yarası olduğu belirtildi. 4'üncü çocuğu 25 gün önce dünyaya gelen ve 1 yıl önce Suriye'deki iç savaştan kaçarak Konya'ya sığınan Halil'in inşaatlarda çalışarak geçimini sağladığı öğrenildi.

SURİYE SINIRINA GİTMEK İSTERKEN YAKALANDILAR

Olay yeri çevresinde inceleme başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri olaya karıştıklarını belirledikleri Can B., Emin B., Abdo B. ve Ahmet B.'yi gözaltına aldı. Polis, yapılan sorgulama ve araştırma sonucu olayda bıçağı kullandığı öne sürülen Aslan B. ve kardeşi Muhammed B.'yi de yakalamak için çalışma başlattı. Sınıra gidip, oradan Suriye'ye kaçmak isteyen iki kardeş, dün gece Konya-Adana karayolu Ereğli ilçesi girişinde Suriye plakalı bir araçta yakalandı. 6 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.