Suriyeli annenin evlat hasreti

Suriyeli annenin evlat hasreti

Suriyeli Emina Meri'nin hikayesi yürekleri yakıyor. Suriye'deki iç çatışmada eşini kaybeden Meri, şimdi de 12 yaşındaki doğuştan felçli kızının hasretini çekiyor.

Suriyeli Emina Meri'nin hikayesi yürekleri yakıyor. Suriye'deki iç çatışmada eşini kaybeden Meri, şimdi de 12 yaşındaki doğuştan felçli kızının hasretini çekiyor. Hikayesi yürekleri dağlıyor. Suriye'deki iç savaş koskoca bir 6 yılı geride bıraktı. Bu savaşta milyonlarca insan yaşamını yitirdi, çoğu insan yaralandı ve ülkesini terketti. Meri ailesi de bu savaştan etkilenen ve yaşamı perişan olan Suriyeli bir aile. Hayatın olumsuzluklarına rağmen ayakta kalmaya çalışan Suriyeli Emina Meri'nin yüreği, 12 yaşındaki doğuştan felçli küçük kızının hasreti ile yanıyor.

Daha iyi bir yaşam sürmek için kızı ile birlikte İstanbul'a gitmek isteyen Meri, İstanbul'a gider gitmez büyük bir şok ile karşılaştı. Kızı Dua Meri bir anda nefes darlığı geçirdi ve ağzından köpükler gelmeye başladı. Özel bir hastaneye kaldırılan küçük Dua'nın, epilepsi hastası olduğu anlaşıldı. Ailesinin maddi durumunun yetersiz olması anne ile kızını da ayırdı. Parası olmadığı için Konya'ya gelen anne 186 gündür kızı Dua'yı göremiyor. Makineden çıkarıldığı anda hayatını kaybedecek olan felçli küçük kız Dua, hayatının geri kalan kısmını makineye bağlı geçirecek. Küçük Dua'nın bağlı kaldığın makinenin devlet hastanelerinde olmayışı aileyi kara kara düşündürüyor.

2-5.20160730100905.jpg

Acılı anne Meri, “Özel hastaneye kızımın tedavi parasını ödeyemedik. Onlar gelin kızınızı alın diyor. Kızımın hastalığının tedavisi yok. Bağlı kalacağı cihaz 18 bin TL. Çocuğum yanımda olsun. Gözlerini açmasa da yanımda olsun. Eğer kısa süre içinde kızımı almazsam, devlet çocuğumu benden alacak. Yetkililer, hayırsever iş adamları lütfen sesimizi duysun” dedi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.