Suikast olduğu aşikar

Suikast olduğu aşikar

BBP Konya İl Başkanı Osman Seçgin, “ Bugün, bir kez daha görmekteyiz ti, Muhsin Yazıcıoğlu'na olan ilgi gittikçe artmaktadır. Toplum da artık bunun bir suikast olduğunu biliyor” dedi

25 Mart 2009 günü şaibeli bir helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 6. sene-i devriyesinde rahmetle anılıyor. Vefatının 6. yıl dönümü ile ilgili konuşan Büyük Birlik Partisi Konya İl Başkanı Osman Seçgin, "Merhum liderimizin vefat yıl dönümünde bizim asıl isteğimiz ona anmak değil anlamaktır, onu yeni nesillere anlatmaktır. Merhum Yazıcığlu bir dava adamıydı. Bu yüzden de silahlar liderimize çevrildi. 6 yıldır bu olayın üstüne gitmediler. 6 yıldır bir yargı süreci başlatılamadı. Recep Tayyip Erdoğan Başbakanlığı döneminde, konunun bizzat takipçisi olacağı sözünü vermişti. Ancak halen bir çalışma başlatmadı. Biz artık bu safhadan sonra işin suikast olduğunu biliyoruz. Daha önce bir şüphe hali hakimdi. Ancak artık suikast olduğunu bilmekteyiz. Bundan sonra toplumu da arkamıza alarak bu olayın takipçisi olduğumuzu tekrarlıyoruz. Muhsin Yazıcıoğlu'nun suikastinin sorumlusu kim olursa olsun, ister devlet içinden, ister uluslararası örgütler. Ancak her halükarda bunun vebali iktidarın üzerindedir. Olayın aydınlatılması adına hiçbir adım atmadılar” ifadelerini kullandı.

TOPLUM YAZICIOĞLU'NA SAHİP ÇIKIYOR

Muhsin Yazıcıoğlu'na her geçen ilginin arttığını dile getiren Seçgin, “İktidarın bu hareketleri de bizlere gösteriyor ki, bunlar ya katil ya da suç ortağı. Kimse kalkıp da benim bürokratım burada size ifade verebilir demedi, diyemedi. Bugün, bir kez daha görmekteyiz ti, Muhsin Yazıcıoğlu'na olan ilgi gittikçe artmaktadır. Toplum da artık bunun bir suikast olduğunu biliyor. Bir Türk-İslam ülkücüsü olarak bugün hiç tanıdık olmadığımız simaları kabristanın başında görebiliyoruz. Yargı ne kadar manipüle olursa olsun biz sonuna kadar bu işin arkasından gideceğiz. Toplum da bu konuda bizim arkamızda. Kimileri susuyor, kimileri sadece kaza diyor. Ancak biz bunu kabul etmiyoruz. Olaya Allah'ın taktiri deyip, arkasından gitmemek yanlıştır. Türkiye vatandaşı olan herkes, bu olayın arkasını soruşturması gerekiyor” şeklinde konuştu.

KONFERASTA YAZICIOĞLU ANLATILACAK

Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehadetinin 6. seneyi devriyesi dolayısıyla düzenledikleri program ile ilgili de bilgi veren Seçgin, "Bugün Yazıcıoğlu'nu anmaktan öteye gitmemiz gerekiyor. Onun davasını, düşüncesini anlamamız gerekiyor. Onun 'İnanmadığım yolda milyonlarla yürüyeceğime, inandığım yolda tek başıma yürürüm' sözünü destekleyen çalışmalarını iyi bilmemiz lazımdır. Ülke iyi bir yere gitmiyor. Bu ülkenin Yazıcıoğlu gibi liderlere ihtiyacı var. Bizler de Muhsin Yazıcıoğlu'nu daha iyi anlamak adına 29 Mart pazar günü Konya Ticaret Odası konferans salonunda Ökkeş Şendiller, Av. Selami Ekici ve İsmail Hakkı Şahin'nin katılımıyla bir panel düzenleyeceğiz. Tüm halkımız davetlidir" dedi.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.