Su eylemleri sürüyor!

Su eylemleri sürüyor!

Beyşehir'e bağlı Başgöze Mahallesi sakinleri hayvancılık ve tarım için kullandığı suyun, kaynağından borularla başka bir köye ticari amaçlı taşınmasına tepki olarak Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı

Beyşehir'den otobüslerle şehir merkezine gelen 7'den 70'e yaklaşık 300 kişilik köy sakini Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. Polis köy sakinlerinin yürüyüş yapmasını engelledi. Grup, Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması öncesinde 'Vur vur inlesin KOSKİ dinlesin', 'Kahrolsun KOSKİ' ve  'Suyumuza uzanan eller kırılsın'  sloganları attı. Grubun sözcülüğünü Beyşehir Başgöze Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Kayan yaptı.

resim-046.jpg

SUYUMUZU GÖTÜRMESİNLER

Kayan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "AK Parti kurulduğu günden bu yana mahalle halkı olarak hep destek verdik. Her seçimde yüzde 98 oranda oy verdik. Bizim tek geçim kaynağımız tarım ve hayvancılık. Bu geçim kaynağımızı sürdürebilmemiz için suya ihtiyacımız var. Bizim can damarımız 'Başpınar' isimli suyumuzu nereye, neden götürülüyor? Bu soruyu haklı olarak yöremiz insanı, hemşehrimiz olan KOSKİ müdürüne soruyoruz. Suyumuzun götürülmesi halinde bizlerin mağdur olacağını en iyi o bilir. Bu suyun gitmesi halinde mahallemizde 20 yaylada yaşayan halkın bu suyla beslendiğini bildiğimiz için KOSKİ müdürüne tepki gösteriyoruz. Bizler bağ, bahçe ve tarlamızı bu suyla doyuruyoruz. Suyumuzun gitmesini istemiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in bu konuda bir basın açıklaması yapmasını istiyoruz. Kendisinden kaç gündür randevu talep ettik. Bizi muhatap kabul etmediği için randevumuzu kabul etmedi. Bu sorunumuzu çözülmesi konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım talep ediyoruz."

resim-058.jpg

ÖLSEMDE SUYUMU VERMEM

90 yaşındaki Ayşe Yiğit de, hasta yatağından kalkıp elinde bastonuyla Konya'ye geldiğini dile getirdi. Yiğit şu ifadeleri kullandı: "Suyumuza dokunmasınlar, bedduamızı almasınlar.Gerekirse iş makinesinin önüne yatarım, ancak beni çiğneyip geçebilirler. Ben bu suyun başına gelip yatacağım. Ölsem de bu suyumuzu vermem.”

AHMET SÜTCÜ

 

resim-032.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.