Somaliland Milli Eğitim Bakanı: Size Kapılarımız Sonuna Kadar Açık

Somaliland Milli Eğitim Bakanı: Size Kapılarımız Sonuna Kadar Açık

Somaliland’ın en büyük şehri Hargeisa’da bulunan Somaliland Vifak Türk Lisesi’ni ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Zamzam Abdi Adan okul hakkında övgü dolu sözler söyledi. Ziyareti esnasında okula olan hayranlığını gizlemeyen Abdi Adan;...

Somaliland’ın en büyük şehri Hargeisa’da bulunan Somaliland Vifak Türk Lisesi’ni ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Zamzam Abdi Adan okul hakkında övgü dolu sözler söyledi. Ziyareti esnasında okula olan hayranlığını gizlemeyen Abdi Adan; “Size kapılarımız sonuna kadar açık. Sizlere nasıl teşekkür edeceğimizi bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Somaliland’de bulunan 120 özel okul içinde 1.sıraya yerleşen Türk okulunu gezen Abdi Adan, Okul Müdürü Şahin Sevim’den bu başarıyı nasıl elde ettiklerine dair bilgi aldı. “Sizlerden bir tane de kız okulu açmanızı istiyoruz.” diyen Abdi Adan, ülkesinin içinde bulunduğu zor zamanlarda kendilerine yardım eden Türk okulu yetkililerine ve bu okulun açılmasına vesile olanlara teşekkür etti. Adan, “Sizlere ancak dua edebiliriz. Türk okulu geleceğimizi inşa ediyor. Bu okullar sayesinde gençlerimiz ellerine silah değil, kalem alacak.” dedi.

2011 yılında 50 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlayan lisenin bugün 190 öğrencisi bulunuyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.