Şoförlere eğitim şart

Şoförlere eğitim şart

Otobüs ve minibüs şoförleri hakkında her gün onlarca şikayet yapılıyor.

Otobüs ve minibüs şoförleri hakkında her gün onlarca şikayet yapılıyor. Toplu ulaşımın önemli bir ayağını oluşturan belediye otobüsü ve minibüslerin şoförlerinin takındığı tutum vatandaşı canından bezdirdi. Yolcular şoförlere eğitimin verilmesini istiyor

Günde binlerce kişi toplu ulaşım araçlarını kullanıyor. Belediye otobüsleri ve minibüsler her gün binlerce yolcu taşıyor. Toplu ulaşımdaki sıkıntılar ise vatandaşı üzüyor. Seferlerdeki aksaklıkların yanı sıra otobüs ve minibüs şoförlerinin tutumu tepki çekiyor. Sürekli yolcularla tartışan otobüs şoförleri ise agresif tavırları nedeniyle eleştirilerin hedefi oluyor. Dolmuşçuların 'dakika' hassasiyeti yüzünden bir çok vatandaş zor durumda kalıyor. Minibüs şoförleri durağa verilen sürede yetişmek için acele ediyor. Bu durum da yolculara olumsuz yansıyor. Geçtiğimiz günlerde ise Real Alışveriş Merkezi civarında, o bölgede yolcu taşıyan bir minibüsün şoförünün aniden frene basması sonucu başını demire çarpan bir yolcu ağır yaralandı. Ağır yara alan ve hastaneye kaldırılan kadın yolcu, hastanede hayatını kaybetti. Herkesin şoför yapılmasını istemeyen vatandaşlar, şoförlere çeşitli branşlarda eğitimin verilmesini istiyor. Türkiye'nin en büyük şikayet portalı olan Şikayetvar.com'un Eylül ve Ağustos ayı analizine göre kamu hizmetleri bölümünde Konyalılar'ın en fazla dertli olduğu konu yine toplu ulaşım oldu. Vatandaş, şikayet ve isteklerini site aracılığıyla yetkililere iletiyor.

ŞOFÖRLER KÜFÜRLÜ KONUŞUYOR

Abdullah P. isimli vatandaş şikayetini şu sözlerle dile getirdi: "26.09.2015 tarihinde Aydınlık dolmuşuna bindim. Normal zamanlarda polis denetimi varken bekleyen yolcuları almazken bayram döneminde hem az sefer koyup ulaşımda sıkıntı oluyor hem de aşırı yolcu yükleyip balık istifi taşımacılık yapılıyor. Üstelik sürücüler çok kaba küfürlü konuşuyorlar. Saygısız diz boyu. Hat, saygısız kişilerle dolmuş. 'Çok fazla adam aldın, çok sıkıştık' dediğimizde şoför ağır küfürler etti. Çok üzücü bir durum."

OTOBÜS ŞOFÖRÜ BENİ EZECEKTİ

Mehmet U. da, "Bosna Hersek Mahallesi'nde kuryeyim. 42 EC l61 plakalı otobüs, sağ şeritten sol şeride atladı. Korna ve sellektör ile ikaz etmeme rağmen üstüme doğru geldi. Kaldırıma çıkmasam beni ezecekti" diye konuştu. Nejdet Y. ise, "Sabah saat 7:30-8:30 arası Büsan-Sanayi Organize otobüs seferleri yetersiz olduğu için insanlar bu saatlerde zorla itiş kakış binmeye çalışıyor. Özellikle bayanlar zor duruma düşüyor. Bu saatlerde otobüs saatlerinin biraz daha sıklaştırılmasını istiyoruz. Mağduriyetimizin bir an önce halledilmesini istiyoruz. İlgili birimin bu saatler arası 2- 3 araç fazla konulmasını istiyoruz" açıklamasında bulundu.

SAYGISIZLIĞA KİM DUR DİYECEK?

Doğan E. isimli yolcu da, "09-09-2015 tarihinde Kule'nin önünde Cumhuriyet 100. yıl hattında çalışan dolmuşa bindim, iki durak sonra nedenini söylemeden saygısızca beni indirdi. Bunu hep yapıyorlar. Minibüsçüler odasına gittim, başkan vekiline durumumu anlattım, ilgilenmedi. Bu şoförlerin insanlara yaptığı saygızılığa kim dur diyecek" diye konuştu.

PARAMIZLA REZİL OLUYORUZ

Hasan K. Da şikayetini şöyle dile getirdi: "Sille yolunda dükkandan çıktım, geç saatlerde otobüs bekliyordum. Aşağı yukarı yarım saat bekledim, otobüse bakmaktan boynun ağırdı. Kafamı aşağıya eğdiğimde otobüsün önümden geçerken gördüm. Son anda gördüm ve el kaldırdım durması için.  Şoför el kaldırdığımı gördü, oda el kaldırdı söver gibi. Ne yavaşladı beni görünce ne de haber verdi. Selektör veya kornayla mecburi duracağı yerde durmuyor. Paramızla rezil olmak herhalde bu olsa gerek."

ŞOFÖRLERDEN ŞİKAYETÇİYİZ

Hüseyin A. da "Şoförlerden sıkıldık artık. Ben askeri ücretle çalışan bir kişi olarak cebimdeki son para ile el kartımı doldurup otobüse kartla biniyorum. Bizim fırsatçı milletimiz açılan kapılardan kartsız bir şekilde otobüse biniyor. Onlarca kişi bedava seyahat ediyor. Bazı sürücüler uyarıyor, bazılarının umurumda değil. Sanki babasının arabası" sözlerini kullandı. Ümmühan T. Ise, "2.08.2015 tarihinde, saat 17:10'da 54 numaralı otobüsün 660 numaralı sürücüsü, Kule Site durağında hızlı geldiği için bizi almadı, ileride kırmızı ışıklarda aldı bu durumdan şikayetçiyiz" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum