'Siyaset üstü bir tavır sergiledik'

'Siyaset üstü bir tavır sergiledik'

Büyük bir teveccüh ve farkla seçimi kazanmanın kendisine ayrı bir sorumluluk yüklediğini belirten Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, "Siyaset üstü bir tavır sergiledik ve herkesi kucakladık. İşin özü şu, samimiyet sınavından başarıyla geçtik" dedi

Konya Barosu Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın ardından yapılan baro seçiminde kazanan belli oldu. Mevcut başkan Avukat Mustafa Aladağ, rakiplerine büyük bir fark atarak yeniden başkan seçildi. Yapılan sayımların ardından İlke Grubunun adayı Başkan Aladağ, toplamda bin 136 oyla yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. Diğer Başkan adayları Avukat Fatih Ruşen 441, Avukat Ramazan Fahri Ercan ise 244 oy aldı. Seçimde toplam bin 821 avukat oy kullandı. Seçimlerin ardından gazetemize özel açıklamalarda bulunan Başkan Aladağ, "Avukatlarımız emeğe ve çabaya destek verdi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

KAZANAN KONYA BAROSU OLDU

Seçim sonuçlarını değerlendiren Aladağ, güzel bir seçimi geride bıraktıklarını söyledi. Seçimin tek kazananının Konya Barosu olduğuna dikkat çeken Aladağ, "Avukatlarımız, büyük bir teveccüh göstererek yine büyük bir destek verdi. İnsanlarımız gerçekten bilinçli davranıyorlar. Çıkan sonuçlardan anladığım bir şey var. O da insanların emeğe ve çabaya destek verdiğidir. Baroda 2 yıllık bir görev süresini geride bıraktık. Bu süreç içinde siyaset üstü bir tavır sergiledik ve herkesi kucakladık. İşin özü şu: Samimiyet sınavından başarıyla geçtik" diye konuştu.

BARO ÇOK DAHA ETKİN OLACAK

Baro yönetimi olarak amaçlarından da bahseden Aladağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Amacımız sosyal farkındalık oluşturmak ve mesleki itibarımızı daha ileri noktaya taşımaktır. Tüm bunların yanı sıra, avukatlarımızdan bir mesaj daha aldık. Baromuz zaten etkindi. Daha etkin rol almamız konusunda haklı eleştiriler yapıldı. Yeni dönemde bu uyarıları da dikkate alarak, insan ve meslek odaklı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ülkenin çeşitli noktalarında hukuksuzluklar dile getiriliyor. Bu konuda biz de daha azimli olacağız. Baronun etkinliği artacak. Bundan hiç bir üyemizin şüphesi olmasın."

ÇALINMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ

"Büyük bir sosyal tesisimiz var. Meslektaşlarımız bir araya geliyor. Sohbetler ediliyor ve keyifli zamanlar geçiriliyor. Sosyal ve kültürel faaliyetlere de önem veren bir yapımız var. Büyük sosyal tesisimiz yeterli gelmiyor" diyen Konya Baro Başkanı Av. Mustafa Aladağ, şunları kaydetti: "Öncelikli konularımızın başında bina yetersizliği geliyor. Bu konuya çözüm üreteceğiz. Sürekli dile getirdiğimiz bir konu daha var. Mesleğimizi kaybediyoruz. Avukat sayısı inanılmaz artıyor. Sınav düzenini oturtmak için çalınmadık kapı bırakmayacağız. Üniversitelerin hukuk fakültelerinden binlerce öğrenci mezun oluyor. Bu öğrencilerimizin hepsinin ayrı ayrı hayalleri var. Ailelerinin umudu var. Hayal ve umutları kırmamak için nitelik ve nicelik bakımından iyileştirmelere ihtiyaç duyuluyor. Bu konu da öncelik sıralamamız da başı çekiyor."

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.