Sınıfta Kaldık!

Sınıfta Kaldık!

Konya'da kar yağışıyla birlikte altyapı yetersizliği ve tedbirsizlik nedeniyle hayat felç oldu. Şehirde altyapı çöktü. Trafik kilitlendi. Elektrik kesintileri oldu. Bunun sonucunda binlerce kişi mağdur oldu. Mağdurlar önlem almayan yetkililere tepki göste

Konya'da iki gün aralıksız devam eden kar yağışının ardından şehirde altyapı çöktü. Meteorolojinin günler öncesinden yaptığı uyarıları dikkate almayan yetkililer, hiçbir tedbir almadı. Tedbir alınmadığı için yollar kapandı, elektrikler kesildi, sanayide üretim durdu. Toplu ulaşımda aksamalar oldu. Uçuşlar iptal edildi.
 
Elektrik olmadığı için ev ve işyerlerindeki kombiler çalışmadı. Öğrenciler sınava giremedi. Okullar tatil edildi. Şehir merkezinde ve anayollarda trafik kilitlendi. Şehirde çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Biriken kar nedeniyle ağaç dalları kırıldı. 2 gün boyunca şehirde tam bir kaos yaşandı. Binlerce kişi mağdur oldu. Şehrin büyük bir bölümünde gün boyu elektrik ve su kesintileri yaşandı. Hala şehrin birçok noktasına elektrik verilemiyor ve sık sık elektrik dalgalanmaları yaşanıyor.
 
Şehirde, bir çok noktada elektrik direkleri devrildi. Sonbaharın son günlerinde yapraklarını tam olarak dökmeyen çok sayıda ağacın dalları, üzerinde biriken karın ağırlığına dayanamayarak kırıldı. Sanayide 15 fabrikanın çatısı, yağan kar ve fırtınanın etkisiyle çöktü. Büyükşehir Yasası ile daha çok hizmet bekleyen ilçelere bağlı mahallelerdeki vatandaşlar ise hayal kırıklığına uğradı. Yeni bağlanan mahallelere hizmet gitmedi. Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ile Meram Elektrik Dağıtm A.Ş. (MEDAŞ) sınıfta kaldı. 
 
TOPLU ULAŞIM MAĞDUR ETTİ
Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösteren Betül M. isimli vatandaş, şikayetini şu sözlerle dile getirdi: "Konya'da kar yağdı, hayat felç oldu. Bir saat otobüs bekledim. Otobüs gelmesi gerektiği saatte değil, neredeyse 40 dakika gecikmeyle geldi, ama durakta durmadan gitti. Böyle hizmet mi olur? Büyükşehire hiç yakışmıyor Konya yolları tamamen karlıydı, yol kenarlarına kar birikmişti. Konya Belediyesi'ne hiç yakışmıyor. Bu sınavdan dersler çıkaralım."
 
MEDAŞ'I ISLIKLA PROTESTO ETTİLER
Sık sık yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı canından bezdirdi. Bosna Hersek Mahallesi'nde yaşanan elektrik kesintisi vize haftasında olan öğrencilerin büyük tepkisini çekti. Önceki gün akşam saatlerinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle öğrenciler MEDAŞ'ı ıslık çalarak protesto etti. Öğrenciler, sınavlara hazırlandıklarını belirterek, MEDAŞ'ın önlemlerini almasını istedi. Öğrenciler, karanlıkta vizelere çalıştı.
 
KAR KALINLIĞI 1 METREYİ BULDU
Hadim'de kar kalınlığı 1 metreyi buldu. Konya'nın en yüksek rakımlı ilçelerinden Hadim'de yer yer 1 metreyi bulan kar yağışı oldu. 2 gün boyunca etkisini sürdüren kar nedeniyle vatandaş evinden çıkmazken, 2 gün boyunca ilçe genelinde kar temizleme çalışmaları yapıldı. Kar kalınğı Bozkır'da 1 metre, Seydişehir'de 55 santimetre, Hatıp'ta 40 santim olarak ölçüldü.  
 
KAR KALINLIĞI 14 SANTİMETRE
Konya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Konya Havaalanı'nda  kar ölçümü yapıldı. Kar kalınlığı 14 santimetre olarak tespit edildi. Akşehir'de 9, Karaman'da 35 santimetrelik kar yağışı görüldü. Pazartesi ve Salı günü yağış beklenmiyor. Meteoroloji don olayına karşı ise vatandaşı uyardı.   
KERİM ATICI - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum