Sineklerin göç ettirdiği belde ‘Göçeri’

Sineklerin göç ettirdiği belde ‘Göçeri’

Kuruluş yeri konumu ile sürekli sineklerin istilasına uğradığı için başka bir bölgeye göç etmek zorunda kalan ve sırf bu yüzden ismi Göçeri olan belde şimdilerde rahatlığı ile aranan bir bölge konumunda.

Uzun yıllar Selçuklu Belediyesi’nde idareci olarak görev yapan son yerel seçimlerde beldesi Göçeri’ye Belediye Başkanı olan Mehmet Bülbül, Göçeri beldesinde görev yapmanın kendisine gurur verdiğini söyledi. Bülbül, “Öncelikle buraya kadar teşrif ettiğiniz için Merhaba Gazetesi ve Konya Televizyonu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz. 20 yıl Selçuklu Belediyesi’nde idareci olarak çalıştım. Bu dönem görevimden istifa edip halkımın teveccühü ile burada belediye başkanı olarak göreve başladım. Kasabamız mücavir alan olarak 23 bin hektar alana sahip olup en büyük kasabadır. Burada Konya ile Isparta arasında kalan bölgede sıkışmış olduğumuz için biraz hizmetten mahrum kalmışız. Yol kenarında olduğumuz için istilalardan dolayı buradan yukarıya göç edilmiş zamanında. Burada sinek istilası yoğun olduğu için daha yukarıya yerleşildiği için Göçeri ismini almış” dedi.
Belediye olarak önemli hizmetlere imza attıklarını ifade eden Bülbül, “Yaklaşık 2 yıldır burada hizmet etmekteyiz. Mesire yerleri, park yerleri, imar çalışmaları, itfaiye hizmeti ve benzeri hizmetlerimiz oldu. Bölge olarak en kurak, suyu olmayan ve bundan dolayı da iş istihdamı olmadığı için en çok göç veren yerlerden bir tanesi de biziz. Maalesef yerinde sayım hizmetinden dolayı nasibimize düşeni aldık. Bu bizi zor durumda bıraktı. Personelimiz, geçici olarak 10 kişi var kadrolu 10 kadrolu işçimiz var. Ekonomik darlıktan dolayı memur alamadık. Yıllardır belediyecilik yapıyorum, görevi üstlendik gidiyoruz. Personele maaş borcumuz yok, piyasaya borcumuz yok çok şükür kendimize yetebiliyoruz. Bizim burada hizmet binamız kiralık. Mazisi çok yakın bir belediyemiz var. Bir belediye binasına, yaşlıların faydalanabileceği bir sosyal tesise, aşevine ihtiyacımız var” dedi.
En önemli sorunlarının su sorunu olduğunu özellikle vurgulayan Bülbül, “Bizim için önemli olan sorunların başında su sorunu geliyordu.  İl özel idaresi ödeneğimizi ayırdı, önümüzdeki günlerde çalışmalar başlayacak. Buradan bunun müjdesini verebilirim. Yine olmazsa olmazımız arasında derin kuyu su pompası vardı sulama suyu için. Bunun için Ankara ile sürekli görüşmekteyiz. İnşallah önümüzdeki günlerde bu sorunu da başarı ile çözüme kavuşturacağız” diye konuştu.
Çalışmalarında belde halkının büyük desteğini gördüğünü de belirten Bülbül konuşmasını şöyle sürdürdü, “Beldemize kırma taş ve beton santrali ile tuğla fabrikası kuruldu. Bu yatırımların bize çok faydası oldu. Asfaltımızı tamamladık. Güzel bir yola kavuştuk. Buranın bir başka özelliği ise beldemiz sakinleri geleneklerden vazgeçmemiş, insanlar bozulmamış. Bir yatırım yapılacağı zaman insanımız da sağ olsun elinden gelen en iyi yardımı yapıyor. Halkımıza da bu anlamda teşekkürü bir borç bilirim. Bunun yanı sıra bölgemizi organik tarım bölgesine soktuk. 40 çiftçimize desteklerle ilgili bilgi verildi. Ayrıca hayvancılığın ve imar çalışmalarının da önünü açmaya çalışıyoruz. Gelir olduktan sonra belediye her şeyi yapar. Konya belediyesinde çalıştıktan sonra burada zorlandığımı hissettim. Ama bir vatandaşın küçük bir isteğini yerine getirebilmişsem o beni mutlu ediyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.