Şimdi saç kavurma zamanı

Şimdi saç kavurma zamanı

Konya'da Kurban Bayramı eş, dost ve akraba ziyaretleri ile en güzel şekilde değerlendirildi. Büyüklerin elleri öpüldü, çocuklar sevindirildi

Bayramın özellikle son günlerinde hava sıcaklığının artması ve güneşin sıcak yüzünü göstermesi ile birlikte birçok vatandaş parklara, piknik ve mesire alanlarına akın etti.

Kesilen kurbanlıkların fakir fukaraya dağıtılan ve misafirler için ayrılan kısmından arta kalan üçte birlik bölümü de ev halkı için ayrılmıştı. Pikniklerde ve mangalda tercih beyaz etten ziyade kırmızı ete oldu. Bazı aileler kestikleri kurbanın etinden mangal, bazıları da saç kavurma yaparak hem temiz havanın tadını çıkardı, hem de birlikte zaman geçirmenin keyfini çıkarttı.

SAÇ KAVURMA NASIL YAPILIR?


Yarım kilogram kuşbaşı kuzu eti
1 tane soğan
2 tane domates
2 tane sivri biber
2 kaşık sıvı yağ
Karabiber, pul biber, kekik
Tuz

Tarifi

İlk olarak bütün sebzelerin bol su ile güzelce yıkanması gerekmektedir. Daha sonra ise soğanı yarım ay, biberi halka, dometesi ise küp şeklinde doğrayın. Kavurma sacı içine yağı ve eti beraber koyun. Etin rengi değişinceye kadar kavurun. Üzerine soğanı ekleyin ve kavurun. Biberi katın, kavurun, ardından domatesi koyun. Güzel bir şekilde karıştırın. Orta ateşte domatesin bıraktığı su buhar olup uçana dek kavurmaya devam edin. Kavurma üzerine kekik, pul biber ve tuz katarak bir süre daha karıştırın ve servis edin.

Afiyet olsun...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.