Silikon Vadisini geçmek zorundayız

Silikon Vadisini geçmek zorundayız

11 yıl Silikon Vadisi’nde çalışan ve ülkesine hizmet emek için geri dönen Mehmet Zahid Güneri, Türkiye’nin 20-30 yıl gibi bir süre içerisinde Amerika’nın konumuna ulaşabileceğini ancak bunun için gerekli yatırımların yapılması gerektiğini söyledi

Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) Konya Şubesi’nin aylık olarak düzenlemiş olduğu TEKDER Konuşmaları’nın altıncısı Veri Bilimi Uzmanı Yük. Müh. M. Zahid Güneri’nin “Teknolojinin Kalbi Silikon Vadisi” konulu sunumuyla YENİAD (Yeni Bir Dünya Sanayici ve İş Adamları Derneği) Konya Şubesi’nde gerçekleştirildi. Çok sayıda mimar, mühendis, teknik eleman ve öğrencilerin bulunduğu programa Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, Anadolu Gençlik Derneği (AGD )Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Korkmaz, TEKDER Konya Şube Başkanı İsmail Bulut da katıldı.

ÇİN VE ABD BAŞA BAŞ İLERLİYOR

11 yıl Silikon Vadisi’nde çalışan ve ülkesine hizmet emek için geri dönen Güneri, bölge ile ilgili bilgilerini katılımcılara aktardı ve soruları cevapladı. Silikon Vadisi’nin tarihsel süreci, bölgede bulunan Stanford Üniversitesi’nin bölgeye yapmış olduğu katkılar, savunma sanayi yatırımları doğrultusunda gelişen teknoloji, start-up projelerinin ortaya çıkışı, finansal kaynağı, sonuçları, şirketlerin çalışan ilişkileri, yatırımcıların düşünce yapısı ve şirketleşmeyi anlatan Güneri, Amerika’da 1800’lerden 2019’a kadar olan süre içerisinde gerçekleşen teknoloji ilerleyişinde Çin’in tarihsel süreçte çok hızlı bir şekilde ilerlediğini, şu anda Amerika ile başa baş olduğunu ve Türkiye’nin de Amerika’nın 1940’lardaki durumunda olduğunu belirtti.

TÜRKİYE 20-30 YILDA ABD’Yİ YAKAYALABİLİR

Mehmet Zaid Güneri, Türkiye’nin 20-30 yıl gibi bir süre içerisinde Amerika’nın konumuna ulaşabileceğini ancak bunun için gerekli yatırımların yapılması gerektiğini söyledi. Bölgeye önceki zamanlarda daha çok öğrenci alımı yapılırken bugün ise start-up projelerinin daha yoğun bir şekilde rağbet gördüğünü belirten Güneri, yatırımcıların projelerin olumlu sonuç elde etmesinden daha çok projenin başındaki isimin çalışma azmine odaklandıklarını, proje başarısız olsa dahi tekraren bir finansal destek sağlayabildiklerini söyledi. Güneri aynı zamanda şirketlerde çalışan Müslüman teknik elemanların camiilerde bölge cemaatine uzman olduğu konuyla ilgili sunumlar gerçekleştirdiği belirtti.Sunumun ardından konuşan TEKDER Konya Şube Başkanı İsmail Bulut, bu programları her ay gerçekleştirmeye devam edeceklerini ve önümüzdeki ayın programını ilerleyen günlerde duyuracaklarını belirtti. Program Yük. Müh. M. Zahid Güneri’ye plaket ve hediye takdiminin ardından sona erdi.

MEHMET ALİ NURULLAHOĞULLARI

 

2-116.jpg

 

3-091.jpg

 

4-053.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum