Sıcaklar klima satışını artırdı

Sıcaklar klima satışını artırdı

Konya'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi dolayısıyla klima satışlarında rekor artış yaşanıyor. Beyaz eşya mağazaları klima taleplerini karşılamada yetersiz kalıyor

Konya'da  hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı klima ve diğer soğutucu ürünlerin satışlarında artış yaşandı. Serin bir Ramazan ayının ardından sıcakların 40 dereceyi geçmesi ile bunalan vatandaş klima almak için klima satan mağazalara akın etti.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayına göre mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar, klima satışlarını artırdı. Klima satışı yapan iş yerleri, artan talepleri karşılamada yetersiz kaldıklarını belirterek, yoğun mesai harcadıklarını söylediler. Klima satışlarının şu anda çok fazla olduğunu belirten klima satıcısı Fahrettin Tutucu, servislerin montaja yetişmek için yoğun mesai yaptıklarını belirtti.

KLİMA SATIŞLARI YÜKSELDİ

Geçen yıl aynı döneme göre satışların önemli derecede arttığını, klimaların montajı için randevü verdiklerini söyleyen Tutucu, "Ramazan bayramının bitmesi ile Konya yoğun sıcaklıkların etkisine girdi. 40 dereceyi geçen sıcaklıklar vatandaşları bunalttı. Sıcaktan bunalan vatandaşlar klima alıyor. O yüzden klima satışlarımız geçen yılın aynı dönemine göre ciddi oranda artış gösterdi. 1 haftadır klima kurulumlarına yatişmek için çok yoğun çalışıyoruz" sözlerini kullandı.

MONTAJ İÇİN GÜN VERİYORUZ

Klima satışlarının hızlanması ile klima montajları için gün vermeye başladıklarını söyleyen Tutucu, "Konya bunaltıcı sıcaklıkların etkisine girdi. Uzun zamandır böyle bir sıcak yaşamadık. Durum böyle olunca vatandaşlar evlerine ve iş yerlerine klima almaya başladılar.  2-3 gündür müşterilerimizin klima kurulumunu yetiştiremiyoruz.O yüzden de klima satışları şu an rağbet görüyor. Şu anda bayağı bir yoğunuz. Kilma satın alan vatandaşlarımıza kurulum için 3-4 gün sonrasına randevü veriyoruz" şeklinde konuştu.

KLİMA'DA İNDİRİM VAR

Klima fiyatlarıyla ilgili bilgi veren Tutucu, "Bildiğiniz gibi Ramazan ayından yeni çıktık. Klima satışlarımız da sıcaklıkların artması ile yükselişe geçti. Klima modellerinde avantajlı fiyatlar sunuyoruz. Şuanda klima fiyatları normale göre indirimli. 9.000 btu klimamız şuanda 1699 TL, 12.000 btu klima 1979 TL, 18.000 btu klima 2799 TL ve 24.000 btu klima 3749 TL satışa sunuluyor. Bu modellerimizin dışında birde salon tipi klimamız var. Bu klima genellikle düğün salonlarında, camilerde ve büyük yerllerde kullaılıyor. Salon tipi klimamız 48.000 btu ve fiyatı 5250 TL.

YILLIK BAKIMLARI AKSATMAYIN

Konya'da havaların ısınması ile klima bakımları da yapılmaya başlandı. Ev ve iş yerlerinde klimaları bulunan vatandaşlar hava sıcaklığının artması ile klima servislerini bakım için çağırmaya başladılar. Tutucu, "Klima bakımının aksatılmaması gerekiyor. Klimaların yılda en az bir defa bakımlarının yapılması gerekir. Klimaların filtrelerinin temizliğinin de muhakkak yaptırılması gerekiyor. Bakımda kimyasal ilaç ile iç ünite temizlenmiş oluyor. Klimanın temizlenmesi sağlık açısından çok önemli. Klima bakımında filtreler temizlenir ve gaz seviyesi kontrol edilir. Gazın ayarı yapılır. Klima bakımı klimanın özelliğine göre 75 liradan başlıyor" ifadelerini kullandı.

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.