Sevgisi salona sığmadı

Sevgisi salona sığmadı

İrşad Vakfı ve Verenel Derneği Konya Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum programına yoğun katılım oldu. Programa konuşmacı olarak katılan Ali Ramazan Dinç, “O'nu tanımak ve O'nu tanıtmak her Müslümanın görevidir”dedi

İrşad Vakfı ve Verenel Derneği Konya Şubesi Kutlu Doğum Haftası nedeniyle KTO konferans salonunda program düzenledi. İlahiyatçı-Yazar Ali Ramazan Dinç'in konuşmacı olarak katıldığı programa yoğun katılım oldu. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Suffe Çocuk Kreşi öğrencilerinin hazırladığı gösteri davetlilere duygu dolu anlar yaşattı. Açılış konuşmasını yapan eski Konya Milletvekili Ahmet Akçael,  Hz. Mevlana'nın özlediği gibi peygamber efendimizi özlememiz gerektiğini söyledi. Akçael, günümüzde bazı kişilerin Hz. Muhemmed'ten asker arkadaşı gibi bahsedildiğinden yakınarak, “Bu kutsal gecede O'nu anacağız. Allah'ın elçisini tanıyacak ve bütün Müslümanların görevi olan O'nu tanıtmayı kendimize görev edineceğiz. Bugün bakıyoruz ki Peygamber efendimizden sanki asker arkadaşı gibi söz ediyorlar. Bizler, iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli olmayı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımıyan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısacası her şeyin en iyisini ve en güzelini, O rahmet peygamberinden öğrendik. Bugün, artık ruhlar birşey bekliyor her şeyin madde olmadığını anlatan bir nur istiyor. Her şeye rağmen ruh ve mana kökleri sağlam, fıtratlarındaki saflığı temizliği barındıran insanoğlu er ya da geç, Peygamberimiz Hz Muhammed (s.a.v)'in şefkat ve merhamet ikliminde yeni bir dirilişe erecek ve dünyaya sevgiyi, kardeşliği, barışı getirecektir” diye konuştu.

O, BİZİM YOL GÖSTERİCİMİZDİR
Programa konuşmacı olarak katılan Ali Ramazan Dinç de, “Bugün peygamber sevdası dalga dalga yayılarak şehir şehir, ilçe ilçe, köy köy yapılmaktadır. Peygamber sevdalıları olarak bizler neslimizin İslam ve Kur'an ile büyüyen bir nesil olmasını hedeflemekteyiz. Ne yazık ki, çocuklarımız bugün topçuları tanıyor, artistleri tanıyor popçuları tanıyor, ama peygamberin ashabını tanımıyor. Bu vahim bir durumdur. Büyükler olarak bizlere çok önemli görevler düşmektedir. Kur'an nesli bir toplumun inşasını arzuluyorsak hep beraber Allah’ın ipi olan Kuran’a sarılmamız gerekmektedir. Rabbim gençlerimizi muhafaza etsin, İslami bir şuur versin İşte bu yıl da kutladığımız, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa’nın kutlu doğumunun, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, necip milletimizin birlik ve beraberliğine, insanlarımızın samimi kardeşliğine, bütün insanlığın hidayetine, Müslümanların da peygamber ahlâkına ve yaşantısına yönelmesine vesile olmasına Cenab-ı Hak’tan diliyorum. O sadece bir kavme veya millete değil bütün insanlığa peygamber olarak gönderilmiştir Ve bütün insanlığın huzuru ve mutluğu için çaba göstermiştir. Hayatın gayesinin yaratılışın manasının silindiği, yok olduğu her şeyin manasız olduğu başıboşluk ve hüzün örtülerine büründüğü 21.yüzyıl insanı, maddi anlamda çağlar atlayıp bütün ihtiyaçlarını karşılamış ama ruhunu paslandırmış ve çürütmüştür” dedi.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.