Servis minibüsü kaza yaptı: 5 ölü, 11 yaralı

Servis minibüsü kaza yaptı: 5 ölü, 11 yaralı

Konya’da öğrencileri taşıyan servis minibüsü ile başka bir minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4’ü öğrenci 5 kişi hayatını kaybetti

Kaza, saat 14.00 sıralarında Meram'ın Beybes Mahallesi Zümrüttaşı Sokak ile Önder Sokağın birleştiği kavşakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Adem Ovalı (43) idaresindeki 42 C 0312 plakalı öğrenci taşıyan servis minibüsü ile ihsan F. (40) idaresindeki 42 BZF 80 plakalı minibüsle çarpıştı. Kazada servis minibüsünde bulunan öğrencilerden Fatma Nur Yeniay (11), Hasibe Vadıoğlu (11), Ahmet Vadı (11) ve Rabia Sahra Vadıoğlu (11) ile minibüs şoförü Adem Ovalı hayatını kaybetti. Kazada yaralanan 11 öğrenci de olay yerine sevk edilen ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

AİLELER SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Kaza haberinin olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, incelemelerde bulunarak, görevlilerden bilgi aldı. Olay yerine gelen öğrenci yakınları da acı haberler birlikte sinir krizi geçirdi. Fenalık geçiren öğrenci yakınlarına sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi.

Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri savcının yaptığı incelemelerin ardından otopsi için Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi morguna kaldırıldı. Öğrenci yakınları hastaneye de akın ederek, burada sinir krizi geçirdi. Hastanedeki teşhisin ardından hayatını kaybeden öğrencilerin cenazelerinin ailelerine teslim edileceği belirtildi. Öte yandan, kazada hayatını kaybeden ve yaralanan öğrencilerin Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri oldukları ve servis aracıyla okula götürüldükleri öğrenildi.

1 BUÇUK AY ÖNCE LEVHA İÇİN MÜRACAAT ETTİK

Olay yerinde bulunan bir vatandaş iye gördüklerini şu şekilde anlattı: "Gürültüyü duyunca koşarak geldim servis minibüsünün devrildiğini ve öğrencilerin servisin altında kaldığını gördüm. Ambulans ve itfaiyeyi hemen aradım o sırada. Daha sonra 8 tane ambulans geldi. Vatandaş ve ambulans görevlileri ile birlikte servis aracını kaldırdık. Servis şoförü ve diğer 3 öğrencinin olay yerinde öldüğünü öğrendik.”

Mahalle muhtarı Ali Ermiş ise mahallede bu şekilde 4 tane kavşağın olduğunu söyledi. Kavşaklarda herhangi bir uyarı levhasının olmadığını ifade eden Ermiş, “Yaklaşık bir buçuk ay önce yetkililere konuyla ilgili müracaatımız oldu ama herhangi bir sonuç alamadık. Yerleşim dışı diye ilgilenmediler. Trafik levhaları olsaydı belki de bu olay yaşanmayacaktı” dedi.

Hayatı kaybeden bir öğrencinin yakını ise, “Burada bu kaza nasıl olur” diyerek sinir krizi geçirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da, olayın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet sevenleri ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

HÂLİD ŞEN - MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum