Senegal’in Ardından Nijerya’da Da Ebola Olmadığı Tescil Edildi

Senegal’in Ardından Nijerya’da Da Ebola Olmadığı Tescil Edildi

Batı Afrika’da ülkelerinden ilk olarak Gine’de görülen ve Sierra Leone ile Liberya’da yayılan Ebola’nın Senegal ve Nijerya’da yayılmadığı tescil edildi.Geçtiğimiz aylarda Gine'den Senegal'e gelen bir üniversite öğrencisinin Ebola...

Batı Afrika’da ülkelerinden ilk olarak Gine’de görülen ve Sierra Leone ile Liberya’da yayılan Ebola’nın Senegal ve Nijerya’da yayılmadığı tescil edildi.

Geçtiğimiz aylarda Gine'den Senegal'e gelen bir üniversite öğrencisinin Ebola virüsü taşıdığı tespit edilmişti. Karantinaya alınarak tedavisi yapılan hastanın temasa geçtiği 74 kişi gözetim altına alınmıştı. Gözetim altında tutulan kişilerin hiçbirinde Ebola virüsüne rastlanımamıştı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), geçtiğimi hafat Ebola’nın azami kuluçka süresinin iki katı olan 42 günlük süre zarfında ülkede hiçbir yeni vaka görülmeden atlatıldığını bildirmişti.

Aynı açıklama bugün Nijerya için de yapıldı. Liberya’dan Nijerya’ya 20 Temmuz’da gelen bir diplomatın Ebola’ya yakalandığı tespit edilmişti. Hastayı zorla karantina altına alan doktor da Ebola’ya yakalanmış ve hayatını kaybetmişti. Hastalığa karşı hazırlıksız yakalanan Nijerya hükümeti, vakanın rapor edilmesinin ardından ise hızla hareket ederek gereken önlemleri almıştı.

DSÖ, iki ülkenin Ebola virüsünü kontrol ederek başarı hikayesi yazdığını açıkladı.

Bu yılki Ebola salgınında 4 bin 500’den fazla insan hayatını kaybetmişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.