Senegal Yavuz Selim Eğitim Kurumları'ndan Anlamlı Bağış

Senegal Yavuz Selim Eğitim Kurumları'ndan Anlamlı Bağış

Senegal'de faaliyet gösteren Yavuz Selim Eğitim Kurumları'nın Ulusal Kan ve Kan nakli Merkezi (CNTS) ile düzenlediği 'Dayanışma Günü'nde okul öğrenci, öğretmen ve velileri kan bağışında bulundu. Yoğun ilgi gören "Kan ver, Hayat ver" isimli...

Senegal'de faaliyet gösteren Yavuz Selim Eğitim Kurumları'nın Ulusal Kan ve Kan nakli Merkezi (CNTS) ile düzenlediği 'Dayanışma Günü'nde okul öğrenci, öğretmen ve velileri kan bağışında bulundu. Yoğun ilgi gören "Kan ver, Hayat ver" isimli bağış kampanyasına okul aile birliği tam destek verdi.

Senegal’i birçok ilkle tanıştıran Yavuz Selim Eğitim kurumları, öğretmen ve velileriyle toplu kan bağışı organizasyonuna imza attı. Kan bağışı sıkıntısı çekilen ve bağışlanan kanların güvensizliğinden şikâyet edilen ülkede kan bulma zorluğu yaşanıyor. Organizasyon ile kan bağışının artırılması ve sosyal duyarlılık oluşturulması planlanıyor.

Senegal basınında büyük ilgi gören bağış, 3 okul ve iki eyalette yapıldı. Yoğun katılım olan kan bağışında yaklaşık 300 ünite kan toplandı.

Yavuz Selim Kurumları'ndan mezun olarak Türkiye’de Fatih Üniversitesi'ni bitiren Abdoulaye Fall, "Burada bu gün çok güzel bir dayanışma örneği sergileniyor. Bu yapılan çok güzel bir şey. Bu gün biz de buradayız. Çünkü burası bizim okulumuz." şeklinde konuştu.

Ulusal bir kan politikasının olmadığı ülkede kan bulma sıkıntısı çekiliyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) raporlarına göre Senegal’de düzenli kan veren 200 bin kişi var. Düzenli bağışçılardan alınan kanlarla ülkede bulunan hastaların sadece yüzde 25 ihtiyacı karşılanabiliyor. CNTS ülke geneline yayılmış 14 kan bankasına gönüllü bağışçı sayısında önemli düşüş gözlemlendiğini açıklamıştı. Dayanışma günü ile anlamlı ve önemli bir proje gerçekleştirilmiş oldu.

Öğrenci velisi Babacar Thiam, "Güzel bir davranış sergilendi. Biz de burada kan bağışında bulunuyoruz. Çünkü Türk öğretmenlerimiz anlamlı bir şekilde bizimle kanlarını paylaşıyor. Biz bunu görmezden gelemezdik." dedi.

Kurum çalışanları bu tür programlara devam edeceklerini belirti. Ülkede bin kişiye sadece 4 bağışçı düşüyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.