Selçuklu’nun saklı değerleri

Selçuklu’nun saklı değerleri

Bu yıl "Selçuklu Saklı Değerler" teması ile düzenlenen 14. Altın Dokunuşlar Sergisi törenle açıldı. Mithat Büyükalim, “Şehrimizin çocukları saymazsak yarısı KOMEK’ten eğitim aldı” dedi

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri'nde (ASEM) eğitim alan kursiyerlerin ve öğretmenlerin eserlerinden oluşan 14. Altın Dokunuşlar Sergisi İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. Bu yıl "Selçuklu Saklı Değerler" teması ile düzenlenen ve 10 gün sürecek serginin açılışına Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mithat Büyükalim, Eski Başkan Tahir Akyürek, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman ile kursiyer yakınları ve davetliler katıldı. İşaret dili ile okunan İstiklal Marşı sonrası konuşan Vali Yakup Canbolat, “10 bin yıllık geçmişi olan Konya, tarım, sanayi, ticaretin merkezi olmasının yanısıra, ilim, irfan ve sanatın da en önemli merkezlerinden biridir. Kültürümüzün pek çok eşsiz değerleri vardır. Kültürümüzün unutulmaması için KOMEK’in pek çok katkısının yanısıra ekonomik ve sosyal alanda katkıları vardır” dedi.

14 YIL BOYUNCA HİZMET ETTİK

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı da konuşmasında, “Medeniyetimizin bugünkü temsilcileri, eserlerini ortaya koşmuş ve böyle bir sergide görücüye çıkarmıştır. Binlerce yıllık tarihimizden aldığımız mirası geleceğimize taşımak boynumuzun borcudur. Bu şehrin sahipleri bu şehre sahip çıkmalıdır. Bu şehrin sahipleri, şehirde yaşayanlardır. Kültürümüzü yozlaşmaktan korumalıyız” ifadelerine yer verdi. Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tahir Akyürek de konuşmasında istifasını, “Her görevin bir sonu var. allah bizlere hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin” diyerek değerlendirdi. “Konyamıza hizmet etmek şereftir” diyen Akyürek, şöyle konuştu: “14 yıl boyunca şehrimize iyi niyetle hizmet etmeye çalıştık. Pek çok hayalimizi gerçekleştirdik fakat yapacak çok şey var. Yeni belediye başkanımız bu çıtaşı daha da yükseğe çıkaracak. Konyamızdaki gelişmelere Mevlana bölgesinden bakmamız bile yeterli. 1 kilometrekarelik bu bölgedeki görülen değişimler yaptıklarımıza en iyi örnektir.”

70 BİNDEN FAZLA KİŞİ EĞİTİM ALDI

Fiziki yatırımların yanında sosyal ve kültürel alanda pek çok yatırıma imza attıklarını söyleyen Akyürek, konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün bu sergi benim için bir veda. En çok duygulandığım programlar KOMEK ve ASEM programlarıdır. Bu yola çıkarken KOMEK’e 100 branş hedefi vermiştik. Bugün Ahmet Köseoğlu Bey ile bu rakam 300’e yakın branşa kadar çıktı. Nüfusa oranla en kapsamlı ve kaliteli meslek edindirme kurslarına sahibiz. 570 binden fazla Konyalı burada eğitim aldı. Sosyalleşmeye ve komşuluk ilişkilerinin gelişmesine vesile olduk. Türkiye’de ilk olarak MEB onaylı sertifika verdik. Bundan sonraki süreçte beni de KOMEK mensubu olarak kabul etmeniz seni sevindirecektir. Sergimize tüm Konyalıları bekliyoruz.”

12 MAYIS’A KADAR AÇIK

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mithat Büyükalim de konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “KOMEK heyecan verici kurslardan birisi. 2004’te faaliyete geçen KOMEK, 575 bişinin eğitim aldığı bir kurs oldu. Şehrimizin çocukları saymazsak yarısı KOMEK’ten eğitim aldı. Bu övünülecek bir şey. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.” Konuşmaların ardından hat, ebru, tezhip, çini, seramik, kâğıt rölyef, dokuma, keçe ve pek çok sanat dalına ait eserlerin yer aldığı sergi 12 Mayıs tarihine kadar açık kalacak.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.