Selçuklu'da üniversiteliler Konya'yı tanıyor

Selçuklu'da üniversiteliler Konya'yı tanıyor

Selçuklu Belediyesi, Şehrimi Tanıyorum etkinliği kapsamında her yıl içinde binlerce kişiye Konya’yı ve Selçuklu’yu tanıtıyor.

Konya’nın sosyal, kültürel ve tarihi özelliklerinin yerinde anlatıldığı etkinlikler şehrin  tanıtımına da büyük katkı sağlıyor. Üniversite eğitimi için şehir dışından Konya'ya gelen öğrenciler şehre uyum sürecini hızlandıran Şehrimi Tanıyorum gezilerinden ve Selçuklu Belediyesi'nin yakın ilgisinden oldukça memnun kalıyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın üniversite ziyaretlerinde dile getirdiği "Şehri bizimle tanıyın" tavsiyesi doğrultusunda şehrimi tanıyorum etkinliğine katılan üniversite öğrencileri bir gün boyunca Konya'yı yakından tanıma fırsatı buluyor. Etkinliğe katılan öğrenciler Mevlana Müzesi, Karatay Medresesi ve Alaeddin Camii gibi şehrin önemli simgesel mekanlarına yapılan ziyaretin ardından Selçuklu Belediyesi tarafından Konya turizmine kazandırılan Kelebekler Vadisi Parkı ve Sille'yi de ziyaret ediyor. Etkinlikte Selçuklu Belediyesi'ni de ziyaret eden öğrencilere belediye faaliyetleri hakkında bilgiler veriliyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehrimi tanıyorum etkinliğine katılan ve Selçuklu Belediyesi'ne de ziyaret gerçekleştiren Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri  ile bir araya geldi. Öğrencilere deneyim paylaşımında bulunan Başkan Altay, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.  

GENÇLİK MERKEZLERİNDEN FAYDALANIN

Öğrencilere sosyal etkinliklere katılma çağrısında bulunan Başkan Altay, “Üniversitemizin çok fazla sayıda öğrenci topluluğu var. Mutlaka kendi alanınızla ilgili faaliyet gösteren bir öğrenci topluluğunda bulunun. Sınıfınızda, kaldığınız yurtlarda farklı şehirlerden, farklı kültürlerden gelen birçok arkadaşınız var. Bunu lütfen iyi değerlendirin ve arkadaşlık ilişkilerinizi güçlendirin. Selçuklu Belediyemizin Gençlik Merkezi ve Gençlik Meclisinden faydalanın, bu tür organizasyonlarda yer alın. Sadece ders başarısına odaklanmayın, mutlaka sosyal hayatınızı da geliştirin. Şunu unutmayın ki bu dönemde oluşturacağınız sosyal çevre size hayatınız boyunca eşlik edecek. Bu zamanınızı iyi değerlendirin ve kalıcı dostluklar edinin” dedi. Şehrimi Tanıyorum gezisine katılan üniversite öğrencileri Selçuklu Belediyesi'ne ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.