Şeker hızla büyüyor

Şeker hızla büyüyor

Ekonomist Dergisi tarafından yapılan "Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi" araştırmasının 2015 yılı sonuçları açıklandı. Konya Şeker, bir önceki yıla göre iki basamak birden ilerleyerek 8. sıraya yükseldi

Değerlendirmede Konya Şeker’in et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünlerini ürettiği Panagro, Beta Tohum, Kangal ve Soma Termik Santralleri ve Panplast Plastik Üretim Kampüsü işletmelerindeki ciro verileri yer almazken grubun tüm işletmeleri dikkate alındığında yaklaşık 8,5 milyar TL’lik üretimden satış gerçekleştiren Konya Şeker grup bünyesinde toplamda 10 bin üstünde doğrudan istihdam sağladı. Konya Şeker’in, tek şirketinde 2015 yılında gerçekleştirdiği 2 milyar 164 milyon 112 bin 450 TL net satış hasılatı ve 133 milyon 307 bin 759 TL vergi öncesi net kârı ile Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi arasında geçen yıla göre iki basamak ilerleyerek 8. Sıraya yükseldiği araştırmada 3,5 milyar TL’lik satış hasılatıyla Tiryaki Agro ilk sırada, 3,01 milyar TL satış hasılatıyla Tosçelik ikinci sırada 2,78 milyar TL’lik satış hasılatıyla Yıldız Entegre Ağaç Sanayi üçüncü sırada yer aldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, “Anadolu ekonomisine öncülük eden Konya Şeker’in Anadolu’da ilk 10 şirket arasında, 8. olarak yer alması ve geçen yıla göre zirveye bir adım daha yaklaşması bizim için büyük bir gurur kaynağıdır ve bu başarı kuruma da büyük bir mesuliyet yüklemiştir” dedi. Anadolu’da karlılığını artıran firmalar sıralamasında da Konya Şeker’in 8’inci sırada yer aldığını belirten Başkan Recep Konuk, “genel itibarıyla Anadolu 500 firmalarının kârlılığının azaldığı bir dönemde sadece ciro ile değil kârlılıkta da ön sıralarda yer almak her firma için önemli bir veri ve krizlere dayanıklılık göstergesidir. Bu açıdan Konya Şeker hem satış hasılatı ile hem de kârlılık performansı ile Anadolu’nun parlayan yüzü ve Anadolu’nun lokomotif kurumu olduğunu göstermiştir” diye konuştu. Ekonominin nabzını tutan her araştırmada Konya Şeker’in bir veya birkaç adım öne çıktığını hatırlatan Konuk, “Konya Şeker hedefleri olan bir şirket. Dünyanın geleceğinde stratejik öneme sahip sektörlerden biri gıda sektörüdür ve bu sektörde ülkemizin dünyada söz sahibi olabilmesi için elinde son derece değerli bir hazine var. Konya Ovası, dünyanın en önemli tarımsal üretim havzalarından biri. Biz, ovanın önemini kavramış, sahip olduğu hazinenin kıymetini bilen bir şirket olarak o potansiyeli harekete geçirmekle kendimizi yükümlü sayıyor ve bu yükümlülüğün gereğini de adım adım yerine getiriyoruz. Ovanın potansiyelini harekete geçirmek ve üretileni kıymetli hale getirmek için yaptığımız yatırımlar ve yapacağımız yatırımlar büyük bir hedefin parçalarıdır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.