‘Şehitlerimizin ruhuna sahip çıkalım’

‘Şehitlerimizin ruhuna sahip çıkalım’

PEMA Koleji’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve şehitleri anma günü öğrenciler, öğretmenler, veliler ile şehit ve gazi yakınlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

PEMA Koleji tamamen Türk bayraklarıyla, kırmızı-beyaz balonlarla Çanakkale Savaşı’nı yansıtan fotoğraflarla süslendi. Okulun bütün koridorlarına Çanakkale şehitlerinin isimleri yazıldı. Anma töreninde şiirler, şehit mektupları okunurken, Çanakkale ile ilgili kahramanlık türküleri söylendi. Ayrıca tiyatrocular okulun bütün öğrencilerine Çanakkale ruhunu yansıtan oyunlar sergiledi. Programda konuşan Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Pekdemir, özellikle genç neslin bu destanı hatırlamaları ve coşkuyla, özveriyle kutlamalarını görmekten dolayı mutluluğunu dile getirdi. Pekdemir, "Aziz şehitlerimiz yattıkları yerde şunu hissetmelidirler ki temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Türk Gençliği ve tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecektir. Bu duygularla bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden başta edebi baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, aziz Türk milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Ulusumuz şehitlerimizin manevi varlığından ve bizlere bıraktıkları şanlı tarihten aldığı güç ve azimle asırlardır şehit kanları ile yoğrulan ve her geçen gün bizim için daha da kutsallaşan vatan toprakları uğruna gerektiğinde nice şehitler vermeye hazırız" dedi.

DEBİR DAVA İÇİN ÖLDÜLER

Konya Gaziler ve Şehitler Derneği Başkanı Mustafa Işık da, Çanakkale ne bir masal ne bir efsane. Çanakkale isimsiz kahramanların toprağı. Bucak bucak yurdun her bir köşesinden tek bir dava uğruna ölmeye gelenlerin vatanı. Çanakkale, tarihin yeniden yazıldığı, gidenlerin geri gelmediği, bir milletin ya tamam ya devam kararı verdiği, sözün bittiği vatan toprağı. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, Güneydoğu’da, vatanın dört bir yanında bu şanlı bayrak için, bu aziz vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizin ruhuna sahip çıkalım” dedi.

Etkinliği düzenlemek için PEMA Koleji öğrencilerinin uzun zamandır yoğun bir çaba sarf ettiklerini söyleyen PEMA Koleji Yönetim Kurulu Başkanı ve Fizik Öğretmeni Hasan Cahit Koç da,"Öğrencilerimiz etkinlik için o kadar çaba sarf ettiler ki yapılan gösterilere duygulanmamak elde değil. İşin sevindirici kısmı ise öğrenciler etkinliği bir görev, bir sorumluluk gibi içtenlikle yaptılar. Kolejimizde eğitim gören küçük yaştaki öğrencilerimizi özellikle getirdik. Çünkü kanla yazdığımız bu eşsiz Çanakkale Destanı'nı öğrenciler bir fidanken görmeliler. PEMA Koleji olarak öğrencilerimize yönelik ilk hedeflerimizden birisi de vatanımızın ve milletimizin değerlerini ve geçmişini unutmamak, unutturmamaktır." ifadelerine yer verdi.

Renkli görüntülerle geçen etkinliğin sonunda PEMA Koleji yönetimi ve öğretmenleri şehit aileleriyle toplu fotoğraf çekildikten sonra program son buldu.

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.