Şehir Müzesi mi olacak?

Şehir Müzesi mi olacak?

Gazi Mustafa Kemal İlkokulu restore edilmeye başlandı. Binanın Şehir Müzesi olarak kullanılacağı iddialar arasında

Konya Büyükşehir Belediyesi Yapı Kontrol Daire Başkanlığı tarafından ihalesi yapılan Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nun restorasyon çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı. Ergün Mühendislik tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları havaların ısınmasıyla hızlandı. İhale şartnamesine göre restorasyon çalışmalarının 350 gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Binanın restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ne olarak kullanılacağı merak ediliyor. Tarihi binanın restorasyon çalışmalarının ardından Konya Şehir Müzesi olarak hizmet vereceği iddialar arasında.

RESTORASYON ÇALIŞMALARI GECİKTİ

Yaklaşık 2 buçuk milyon liraya mal olacak binanın 350 günde tamamlanması planlanıyor. Son olarak uzun süre Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne hizmet veren binanın adı restorasyonla ilgili olarak ilk kez 2012 yılı başlarında anıldı. Büyükşehir Belediyesi ile Konya Valiliği arasında imzalanan protokol gereği o dönemde başlaması gereken restorasyon binanın boşaltılmaması ve çeşitli engeller sebebiyle duyurulan tarihte başlatılamamıştı.

İHALE İKİ DEFA İPTAL EDİLMİŞTİ

Büyükşehir Belediyesi 2012 yılında restorasyon çalışmaları için çıktığı iki ihaleyi de iptal etmek zorunda kalmıştı. İhalenin iptal edilmesinin sebebi olarak ise Valilik ile belediye arasında imzalanan protokole rağmen binanın boşaltılmaması gösterilmişti.  Bina o dönemde Karatay Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kullanılmaya devam edildi. Geçtiğimiz günlerde restorasyon çalışmasına başlanan tarihi yapı çeşitli kurumlar tarafından kullanılarak Konya’ya yıllarca hizmet etti.

RESTORASYON BEDELİ 2 MİLYON TL

Restorasyon ile adı anılmaya başladıktan sonra, ihale süreci yılan hikayesine dönen okul binasında nihayet çalışmalara start verildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan restorasyon tarihi yapının önüne dikilen tabela ile kamuoyuna duyurulurken projenin detaylarına da yine aynı tabelada yer verildi. Verilen bilgilere göre yapının restorasyonu 2 milyon 541 bin 130 liraya mal olacak. Çalışmaların başladığı gözlenen yapının teslim edilme süresi ise 350 gün olarak duyuruldu.

MESUT TURAN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.