Sarayönündeesnaflık bitiyor

Sarayönündeesnaflık bitiyor

Şirin bir ilçe olan Sarayönüde esnaf müşteri bulamamaktan yakınıyor. Her geçen gün bir yeni esnaf iş yerini kapatmak veya il merkezine taşımak durumunda kalıyor.

Sarayönü esnaf Odası Başkanı Özcan Ulusoy, Sarayönü’nde esnaflığı bitme noktasına geldiğini, her geçen gün iş yerini kapatan esnaf sayısının arttığını belirtti. Sarayönü’nün 1978 yılına kadar önemli bir ticaret merkezi olduğunu ve özellikle 1982 yılından bu yana esnafın büyük bir bölümünün ya işyerini kapatarak, ya da şehir merkezine taşınarak Sarayönü’ndeki ticaretin durağanlaşmasına neden olduğunu belirten Özcan Ulusoy, “Merkezin yakın olması ve burada kazanan esnafın işini büyüttükten sonra yatırımlarını Konya il merkezine yapması nedeniyle Sarayönü’nde ticari hayat fazla gelişemedi. Sarayönü emekli yatağı haline geldi” diye konuştu.
Kendisinin de uzun yıllardır Sarayönü ilçesinde kundura tamirciliği yaptığını belirten Özcan Ulusoy, “Sarayönü’nden doğup büyüyen ve şu an yatırımlarını Konya’da yapan birçok firma var. Onlara tavsiyem, bu toprakları unutmamaları ve yeniden bu bölgeye yatırım yaparak hem istihdama katkı sağlamaları, hem de buradaki ticaretin canlanmasına vesile olmalarıdır. Şu an odamıza kayıtlı sadece 72 üyemiz bulunmakta. Her ay yaptığımız toplantıda 3-5 iş yeri daha kapanıyor. Böyle giderse burada hiç esnaf kalmayacak. Bu durum bizi üzüyor” diyerek, Sarayönü’ne yatırım çağrısında bulundu. 
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.